Milli Savunma Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, istifa kararını  gece geç saatlerde açıkladı. Özlü'nün MYK toplantısı sonrası başbakanı bilgilendirdikten sonra istifa ettiği öğrenildi.

 

Milletvekili olmak için istifa etmesi beklenen bürokratlardan biri olan Milli Savunma Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, sessizliğini gece geç saatlerde bozarak, kararı "sabahın erken saatlerinde" kamuoyuyla paylaştı..Özlü'nün başbakanı bilgilendirmek ve tasviplerini aldıktan sonra istifa etmeye karar verdiği öğrenildi..

 

Özlü, daha önce 2011'deki Milletvekilliği seçimlerinde de Ak Parti'den Aday Adayı olmuş ve temayül yoklamasında aldığı oyla birinci sırada yer almıştı.Milli Savunma Müsteşar Yardımcısı Dr. Özlü'nün istifasıyla birlikte birlikte siyasette de heyecan gelmesi bekleniyor.

 

Özlü kimdir?

 

1962 Düzce doğumlu olan Özlü,  İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Düzce’de tamamladıktan sonra, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mühendislik Fakültesi’nden, 1986 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı üniversitede Makine Mühendisliği Bölümü Makine Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan ÖZLÜ, Makine Dinamiği ve Mekanik Titreşimler konuları üzerinde çalıştı.

 

Savunma sanayi müsteşarliğinda 1990 yılında göreve başlayan Özlü, bugüne kadar Savunma Sanayinin değişik kademelerinde müsteşar yardımcılığı görevleri yaptı.  

Haber;E.TAYHAN