1 Şubat yapılan il başkanlığı seçimiyle ilgili olarak MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz son durumu anlattı. “Genel merkezimizle görüşmemizde herhangi bir atama gibi bir durum söz konusu değil. Seçimin ilçe seçim kurulu tarafından iptal edilmesinin nedeni 3 tane hazirunda delegenin yazılmayışı ve atlanmış olmasıdır. Bu bizden kaynaklanmadı. Akçakoca’da yapılan ilçe kongresinde il delege sayısı 63. Kazanan liste direkt 66 olarak yazmış. Yapılan itirazda 20 tane il delegesinin kaydı olmadığı seçim kurulu tarafından mahkeme kararıyla düşüldüğü zaman kalan 43. Akçakoca İlçe Seçim Kurulu yine burada hata yapmış. 63’ten 20 düştüğünde 43 kalması gerekirken 46 olarak yazmış.”

Biz burada il seçim kuruluna itiraz etmiş olsaydık diyen Danışmaz il seçim kurulunun almış olacağı kararı belirtti. “1 Şubatta yapılan il kongresinin geçerli olduğunu kongrenin tekrarlanmasının mümkün olmayacağını yazacaktı. Neye göre bunu söylüyorsunuz? diyorsanız, il seçim kurulu şunu söyledi. ‘3 günlük askı sürecinde itiraz edilmediği için hazirun listesinin kesinleşti ve seçime gidildi.’”

GENEL MERKEZ BİZİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

Danışmaz konuyla alakalı olarak genel merkezin kendilerini çağırdığını ve görüştükleri dile getirerek genel merkezin kendilerini devre dışı bıraktığını söyledi.

KARAR 18.00’DE AÇIKLANIR

Genel merkezin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) kendisinin itiraz ettiğini aktaran Danışmaz, YSK’nın 15.00’te toplanacağını ve saat 18.00 gibi seçimin geçerli olup olmayacağını açıkladı.
Danışmaz, seçimin 8 Mart’a ertelenmesi durumunda 21 Mart’taki Kurultay’a yetişmeyeceği için ikinci bir itirazında seçimin 8 Mart’tan önce yapılmasıyla ilgili olacağını bu durumunda kendilerinin dışında olduğunu söyledi.
Danışmaz seçimin 8 Mart’ta yapılması halinde dahi 7 Haziran Genel Seçimlerinde MHP’nin sonuna kadar başarılı olacağına inandığı paylaştı. Danışmaz, mevcut yönetimin göreve devam ettiğini vurguladı