Yeni bir seçim günü daha geldi, çattı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarının 1 aydır süren yoğun seçim çalışmalarının ardından vatandaşlar, yarın (24 Haziran) Türkiye’nin dört bir yanında kurulacak sandıklarda oy kullanacak. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini belirlemek için ülke genelinde oy verme işlemi saat 08.00'da başlayacak ve saat 17.00'da sona erecek.

AK Parti hedef: Yine 3'te 3
Adayların belli olması ile birlikte seçim hareketliliğinin başladığı mayıs ayından itibaren tüm siyasi partiler sahada hummalı bir çalışma yürüttü. İktidara geldiği ilk yıl olan 2002'den bu yana girdiği genel seçimlerde Düzce'de vekillik koltuğunu rakiplerine kaptırmayan AK Parti, 2002'de seçilerek 1 dönem vekillik yapan Fahri Çakır'ı bu seçimlerde yeniden aday gösterdi. 2. sıranın sahibi mevcut Vekil Ayşe Keşir olurken, 3. sıradan aday gösterilen isim ise Numan Çabuk oldu.

Bakan Özlü yoğun destek verdi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün sık sık Düzce'ye gelerek seçim çalışmalarına destek olduğu AK Parti, tekrar 3'te 3 yapma hedefiyle ziyaretlerini reklam, broşür ve afişlerle destekleyen bir kampanya gerçekleştirdi.

CHP adayları sorunları çözmeye söz verdi
Ana muhalefet partisi CHP'de afişler ile seçim minibüsüne yönelik yapılan çirkin saldırılar partilileri ayağa kaldırsa da son güne kadar vatandaşlarla bir araya gelen adaylar, sorunları çözmek için söz verdi. Bir önceki genel seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran Genel Seçimleri için de Zafer Teber'i 1. sıradan aday gösteren CHP, 2. sıraya İlknur Başak Tütüncü ve 3. sıraya ise Hasan Servet Öktem'i yerleştirdi.

MHP'de çalışmalar... 
Cumhurbaşkanı Seçimleri için AK Parti ile ittifak yapan MHP, AK Parti ve CHP kadar göz önünde bir seçim çalışması yürütmese de il ve ilçelerde esnaf, STK ve ev gezileri yaparak seçmenin oyunu kazanmaya çalıştı. Milletvekilliği için il başkanlığı görevini bırakan ve partisi tarafından 1. sıradan aday gösterilen Ümit Yılmaz, memleketi Akçakoca başta olmak üzere gittiği her seçim bölgesinde,  vekil olması halinde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. MHP'de 2. Sıra Adayı Yusuf Arslan ile 3. Sıra adayı Zekeriya İlçe de yaptıkları seçim gezileri ile vekillik için partilerine cumhurbaşkanı için ise destekledikleri Aday Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmesini istedi.

Düzce önemli isimleri ağırladı
Tüm partilerin adayları ve teşkilatları, 30 gün içerisinde köy köy, mahalle mahalle, ev ev gezerek projelerini anlattı. Son haftalarda sık sık partilerin önemli isimlerini ağırlayan Düzce'de mitinglerin adresi Anıtpark Meydanı oldu. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Düzceliler'e seslendikleri konuşmalarında vaatlerini sıralayarak seçmenden destek istedi.

Artık gözler sandıktan çıkacak sonuçlarda
Öte yandan sandık başına gidilmesine saatler kala artık gözler sandıktan çıkacak sonuçlarda... 24 Haziran akşamı sandıkların açılmaya başlaması sonrası YSK'nın belirttiği saatte oncurtv.com sitesinden oy oranlarını il il, ilçe ilçe takip edebilirsiniz.