3. olağan ilçe kongresini yarın yapacak olan Ak Parti Akçakoca İlçe Teşkilatında kongre heyecanı yaşanıyor.

Mevcut İlçe Başkanı Dursun Çakır'ın  ilçe başkanlığına aday olmayacağı kongrede, başkanlık için şu ana kadar iki isim aday olacağını açıkladı. Ak Parti İl Genel Kurul Üyesi Recep Ali Topaloğlu ve Akçakoca Ak Parti Kurucu üyesi, İş adamı Burçin Sarıcan başkanlık için aday olduklarını açıkladılar.

Görevini yarın seçilecek yeni başkana devredecek olan Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dursun Çakır, kongre süreci ile ilgili olarak, ''İlçe başkanlığına aday olmamam tamamen benim tasarrufumdur. Benimde kendime göre siyaset kulvarında belirlediğim bir rotam var ona göre hareket ediyorum. Partimizde demokratik teamüller içerisinde herkesin aday olması yönetimlere talip olmasına engel bir şey yok. Kongreden sonra seçim takvimi işlemeye başlayacak. Önümüzdeki hafta içinde merak edilen çok şey açığa çıkar'' dedi.

AK Partinin Belediye Başkan adayının da kim olacağı konusunda net bir bilgiye sahip olmadığını ifade eden Çakır, ''Aday adayları müracaatlarını yapacaklar yetkili kurullarda ve kamu oyunda değerlendirmeler yapılır ve bu değerlendirmeler ışığında son sözü Genel Merkezimiz söyler'' şeklinde konuştu.