LİSTEYİ GETİRİN
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül’den ‘elenen dosyaları’ istedi. Elemelerdeki yanlışlıklara dikkat çeken Erdoğan, “Elemelerde yanlışlıklar var, hangi kriterle 5 bin kişiyi dışarıda bıraktınız” diyerek Soylu ve Gül’e kızdı.
 
HAS-DP RAHATSIZLIĞI
 
AKP’de liste yarışında içten içe bir rahatsızlık yaşanıyor. Eski DP Genel Başkanı olan Süleyman Soylu’nun DP kökenli isimleri, HAS Parti’yi kapatıp AKP’ye gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eski partisindeki isimleri ‘koruma altına’ alması eleştirilere neden oluyor. Bazı AKP’liler “Kendi partimizde üvey evlat konumuna düşüyoruz” diye tepkilerini dile getiriyor.
 
SON SÖZÜ REİS SÖYLER!
 
AKP’de 13 kişilik üst kurul, 7 Nisan tarihine kadar toplantı yapacak. 550 kişilik liste için gece-gündüz kurul çalışıyor. Ancak listeye son şeklini Erdoğan’ın vereceği konuşuluyor. AKP kulislerinde bu durum için “Hoca (Davutoğlu) listeye çalışır, Reis (Erdoğan) son şeklini verir” yorumu yapılıyor.
 
VEKİL OLAMAYACAK AMA SEÇECEKLER
 
Davutoğlu başkanlığında toplantı yapan üst kuruldaki bazı isimler 3 dönem kuralı ve adaylık müracaatı yapmadıkları için vekil seçilemeyecek. Haluk İpek, Beşir Atalay, Mustafa Elitaş, Mustafa Ataş üç dönem kuralından dolayı ve Azize Sibel Gönül ise yeniden aday olmadığı için vekil seçilemeyecek. Bu 5 isim, görüşleri ve destekleriyle birçok ismin vekil olmasını sağlayacaklar. (Sözcü Gazetesi)