Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, 9 Temmuz Pazar günü Maltepe’de sona ermesi planlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü adı altında Ankara'dan İstanbul'a doğru yürümesini yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. ‘HDP/PKK yürüyüşe katılmasıyla yürüyüş, gerçek yüzünü gösterdi’ diyen Sönmez, CHP yönetiminin planlı bir şekilde HDP’ye kavuştuğunu savundu.
 
Yürüyüş, FETÖ yanında HDP/PKK’yı kurtarmak içindir
HDP’nin koluna girilecek parti olmadığını ifade eden Sönmez, yürüyüşle ilgili şu ifadelerde bulundu:
 
“CHP’nin HDP/PKK ile kol kola yürüyüşü, FETÖ yanında HDP/PKK’yı kurtarmak içindir. “Adalet bitmiştir”, “Herkese Adalet”, “Bu yürüyüş Selahattin Demirtaş’ın çığlığıdır”, “105 bin kamu görevlisi görevlerine dönsün” gibi sloganlar, Yürüyüşün amacını ortaya koyuyor. Bu yürüyüş, PKK’nın tarihinde bir dönüm noktasıdır. PKK, ilk kez Türkiye’nin ana muhalefet partisi ile kol kola girmiş, Ankara-İstanbul yolunda yürümektedir. Güneydoğu’da hendeklere gömülen, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde ağır kayıplara uğrayan, Türkiye’de hapishanelere atılan,  CHP’nin kollarında ayakları üzerinde durma çabasındadır, hatta yürümektedir.”
 
Bu yürüyüş, CHP’nin HDP ve FETÖ ile hükümet kurma sevdasıyla yapılıyor
Yürüyüşün hedefinin HDP’yi ve FETÖ’yü kurtarma amacının ötesinde olduğunu kaydeden Sönmez, “Bu yürüyüş, CHP’nin HDP ve FETÖ ile hükümet kurma sevdasıyla yapılıyor. Koalisyonun ortakları arasında Abdullah Gül ve Davutoğlu’nun AKP’si de bulunuyor. AKP içindeki FETÖ’cüler fırsat doğunca, meydana fırlayacaklardır. CHP’nin “Mağdurlara dayanarak iktidara gelme” diye ilan ettiği plan uygulanmaktadır. Planı CHP ilan etti ama planın kendisi CHP yönetimine ait değildir, Washington-Tel Aviv patentlidir. “Mağdurlar” dedikleri, FETÖ ve PKK/HDP örgütlerinin terör suçluları ve yandaşlarıdır. Bunu gizlemiyorlar. Türkiye’de “mağdur” diye maskelenen başkası yok zaten. CHP yönetimi ABD siyasetine sımsıkı bağlanmış gözüküyor. Hiçbir uyarı CHP yönetimini caydıramıyor. Tek sorunları, CHP tabanını HDP/PKK ile ittifaka nasıl ikna edecekler. Yollar aşınmıyor ama CHP’deki vatanseverlik aşınıyor.” ifadelerine yer verdi.

Haber:Y.SEVER