31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine kısa zaman kala Vatan Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez Zabıta noktasında kurdukları seçim standı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Seçimler öncesinde vaat edilenleri ve partilerin çalışmalarını eleştiren Sönmez, yanlış projeler üretildiğini savundu. Türkiye’nin borç batağına sürüklendiğini iddia eden Başkan Adayı Sönmez, çözüm yoluna ilişkin de görüşlerini paylaştı.

“Borçlu bir millet olduk. Borçlu devlet olduk”
Yerel seçimler öncesinde adayların proje yarışını eleştiren Sönmez şu şekilde konuştu:

“Seçime bir hafta kaldı. Projeler havada uçuşuyor. Sistem partilerinin adayları proje kavgaları yapıyor. Proje dedikleri şeylerin hepsi çöken binadan daire satmak. Düzce’yi bir gezin. Esnafa kapıdan selam verip geçmeyin. Kaçı iflas etmiş, kaç iflasın eşiğinde. Esnafı bir dinleyin. Küçük esnaf böyle de sanayici iyi durumda mı? Kaçı iflasını vermiş. Kaçı konkordato ilan etmiş. Sırada kaç esnaf kaç sanayici var. Son aylarda kaç işçi işten çıkarıldı haberiniz var mı? İşçi borçlu, çiftçi borçlu, esnaf borçlu, sanayici borçlu, belediye borçlu, herkes borçlu. Borçlu bir millet olduk. Borçlu devlet olduk. Böyle gider mi? Böyle gitmez!”

“Borç batağına saplanma projesi aynı zamanda bölünme projesidir”
Borçlanmanın bölünmeye yol açacağını ve ülkeyi esarete sürükleyeceğini dile getiren Başkan Adayı Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Borç batağına saplanma projesi aynı zamanda bölünme projesidir. Borç almanın bedeli Kürt açılımı, Ermeni açılımı, Kıbrıs’tan Türk askerini çekmek, Avrupa özerklik şartını kabul etmek idi. Türkiye bu dayatmalara boyun eğmedi. Silivri duvarını yıktık. Türk Ordusunu esaretten kurtardık, PKK’yı hendeklere gömdük. 15 Temmuz Darbesini bastırdık, FETÖ nün üzerine yürüdük. Fırat Kalkanı’yla ABD-İsrail koridorunu yardık. Astana 3’Lüsünü kurduk. Afrin’de PKK’nın yuvasını dağıttık. Böylece bölünme projesi de iflas etti. Şimdi ölen bu projeyi kucağında taşıyan partiler var. Onları da ibretle izliyoruz.”

“Türkiye’nin önünde tek bir proje var”
Dile getirilen projeleri hayal olarak nitelendiren Sönmez, Türkiye’nin önünde yalnız bir proje olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Sistem içindeki partiler, iktidar ve muhalefetiyle çıkmazdalar. Atlantik sistemi iflas etti. Bu durumda proje gürültüsüyle yıkılışlarının geciktirme gayreti içindeler. Kendileri bir proje olan partiler şimdi halkı hayal projelerle aldatma gayretindeler. Türkiye’nin önünde tek bir proje var o da; Derhal bir üretim ekonomisine geçmek ve vatanın bütünlüğünü sağlamaktır. İsteyen bu hayal projelerle biraz daha oyalanabilir, motoru olmayan taşıtta kontak çevirebilir fakat bunların hayatta karşılığı yoktur."

“İkinci bir seçeneği yoktur”
Bu doğrultuda görevin Vatan Partisi’ne verilmesi gerektiğini savunan Belediye başkan Adayı Fethi Sönmez açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Artık üreten ve bileşen Türkiye zamanı gelmiştir. Artık Vatan Partisi zamanı gelmiştir. Ne Düzce’nin, ne Türkiye’nin başka ikinci bir seçeneği yoktur. Bu zorluklardan ancak Vatan Partisi öncülüğünde, hep birlikte çıkarız.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU