Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, yaptığı basın açıklamasında, geçmiş belediye yönetimlerince yapılan harcamaların incelenmesini istedi.

Yapılanların şaibeli olduğunu belirten ve lüzumundan fazla ödemeler yapıldığını iddia eden İl Başkanı Sönmez, birçok konuya temas etti.



“Belediyeler borç batağında”


Belediyelerin borç yüküne işaret eden ve iddiaları değerlendiren Sönmez, şunlar söyledi:

“Yerel seçimler sonrası, Düzce’de yeni seçilen birçok belediye başkanı, belediyenin borçlarını ve usulsüz harcamalarını dile getirdiler. Belediyeler borç batağında, fakat yapılan bazı harcamalar hem gereksiz, hem de çok yüksek maliyetli. Burada yolsuzluk ile belediye paralarının hortumlandığı iddiaları var.”



“Harcamaları inceletmelidir”


İddiaların açıklığa kavuşturulması ve şaibenin ortadan kaldırılması gerekliliğine vurgu yapan Başkan Sönmez, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Yeni seçilen başta Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü olmak üzere, tüm belediye başkanları müfettişle, ya da tarafsız bilirkişi kurulları oluşturarak bu harcamaları inceletmelidir. Eğer hortumlanan paralar varsa bunlar geri alınarak belediyenin kasasına konmalıdır. Eğer harcamalarda usulsüzlük yoksa eski başkanlar aklanmalıdır.”



“İncelenmesi gereken konular”


Düzce merkezde çok konuşulan ve öncelikle incelenmesi gereken konuları dile getiren Sönmez, şu maddelere dikkat çekti:

“1-100 bin lira etmeyen saat kulelerine 900 bin lira ödenmiş.

2- Hecinler’deki katı atık depolama alanına 16 milyon harcanmış. Gerçek harcama nedir?

3- Makam aracı kiralamaya 3 milyon ödenmiş. Bu para ile araçların satın alınabileceği söyleniyor.

4-Düzce caddelerine takılan süs ışıldaklarının karşılıklı iki direğin fiyatı 17 bin 700 liradan, toplam 1 milyon 200 bin lira mı ödenmiş. Bu ışıldakların gerçek fiyatı nedir?

5-Nostalji trenine ödenen kaç liradır. Gerçek maliyeti nedir?

6-Toplumun kutuplaşmasına hizmet eden siyasi simge Rabia heykeline kaç lira ödenmiştir? Gerçek fiyatı nedir?

7-Yine Kaynaşlı ilçemizde bir önceki yönetim tarafından karayollarından izinsiz, yasal mevzuata aykırı olarak 508 bin TL harcanarak orta refüj ve kavşaklara bazı yapılar yapılmıştır. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünden gelen uyarı yazısıyla bu yapılar kaldırılmıştır. Kaynaşlı gibi bir ilçemizde böyle bir harcama öncelikli miydi? Kaynaşlı için faydalı işlere kullanılabilecek bu para çöpe gitmiştir. Bu harcama, gerçek midir? Bu 508 bin lira sorumlulardan tahsil edilip Kaynaşlı Belediye kasasına konmalıdır.
Sayın Özlü  ‘Ben 1 Nisan sonrasından sorumluyum’ diyor. Buradan Sayın Özlü ve yeni seçilen ilçe belediye başkanlarını uyarıyoruz. Milletin parasına el uzatanları görmezden gelirseniz, bundan sonraki yapacağınız işlerde zan altında kalacaksınız. Bu hem vicdani, hem de ahlaki sorumluluğunuzdur. Size oy  veren, vermeyen  herkes bunu istiyor ve bekliyor.”





Haber: İ.İ. AYDOĞDU