Levha ve tabela üretimi yapan bir fabrikanın önünde toplanan bir grup işçi kendilerini giriş kapısına zincirlemişler ve gerekçe olarak da fabrikanın sendika üyesi oldukları için kendilerini işten çıkarmasını göstermişlerdi.   (HABER İÇİN TIKLAYIN)

Bu konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İşçi Partisi Düzce İl başkanı Fethi Sönmez
Açıklamasında, Hükümet’in Anayasa değişikliği için referandum yaparken işçiler iki sendikaya üye olabilecek diye propaganda yaptığını öne sürdü. Sönmez, şu anda işçilerin bir sendikaya üye olabilmek için güneşin altında kendilerini kapıya zincirlediklerini belirti.

 


“Şimdi AK Parti il başkanı ve yöneticileri gidip işçileri bir dinlesinler.” Diyerek açıklamasını sürdüren Sönmez “Sizlere bir değil iki sendika hakkı verdik desinler de görelim. İşçiler Anayasal haklarını kullanamıyor. Soma‘da olduğu gibi yüzlercesi öldüğünde iktidar ve uzantıları sahte timsah gözyaşları dökerler. Teşvik diye diye köle pazarına döndük. Yasalara uymayan, işçilerin haklarını gasp eden korsan işverenlerin Düzce de yeri yok. Bu işçi kardeşlerimiz yasal haklarını almak için daha ne yapsınlar. Kendilerini yakmaları mı gerekiyor?’’ diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

 

 

Haber: S. Dervişoğlu