İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Keleş'in Düzce Halkının yaşamını kolaylaştıran bir projeyi hayata geçirmediğini iddia ederek “Başkan daha önce Mostar Köprüsü yapacağım diyordu, şimdi ise deniz feneri yapacağım diyor. AKP aslında ampul olan amblemini değiştirerek deniz feneri yapmalıdır. Yakışan da bu olur” dedi.

Düzce'ye yapılan hizmetlerin bir çoğunu gereksiz bulduklarını ifade eden Sönmez, “80 trilyonu aşkın borcu olan bir belediye, daha yeni 10 trilyon bankalardan borç kredi alırken, 124 Milyara havuz, şehrin çeşitli yerlerine dikilen heykele benzer ve değeri bir lira etmez şeyler 280 milyar vermesi, bu milletin parasını böyle harcaması akıl, vicdan ve insaf ölçülerinde açıklanması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Belediye'nin Asar Suyuna yapmayı planladığı deniz fenerini de eleştiren Sönmez, “Belediye tarafından Atatürk heykelinin değiştirilmesinden, son fener ihalesine kadar herşey şaibelidir. Düzce'nin hiçbir önceliği olmayan işlere büyük paralar harcanıyorsa burada başka niyetler aranmalı.

Belediye Başkanı, böyle gelmiş böyle gider yanılgısına sakın düşmesin. Usulsüz ve keyfi harcamaların mutlaka hesabı sorulacak. AKP Yönetimi Türkiye ve Düzce tarihinde kara bir leke ve ibret örneği olarak yer alacaktır” ifadelerine yer verdi.