Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Avni Akyol Parkı’nda yaptığı basın açıklamasıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in Düzce Üniversitesinde düzenlediği konferans üzerinden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı uyardı.

Aynı hassasiyet üniversite yönetiminde yok
Düzce Üniversitesinin Düzce’nin bir ortak değeri olduğunu ve bütün siyasi tartışmaların üzerinde tutmaya gayret ettiklerini söyleyen Sönmez, “Üniversite hepimizin ortak değeridir. Onun yücelmesini istiyoruz. Siyasi tartışmaların dışında tutmak istiyoruz. Aynı hassasiyet üniversite yönetiminde yok. Daha referandum kampanyası başlamadan üç rektör evet oyu vereceğini açıkladı. Biri de bizim rektörümüz. Sayın Başbakanımız konuyla ilgili yaptığı uyarıda kampanya yapanlara ‘topa girmeyin’ demişti. Bizim rektörümüz topa ilk girenlerden.” dedi.

Külliye’de paralel hükümet diye anılan ekibin içindedir
Sönmez, üniversite yönetiminin 3 gün önce Cumhurbaşkanının başdanışmanı olan İlnur Çevik’e konferans verdirdiğini hatırlatarak Çevik hakkında şunları söyledi:
“Sayın Rektörümüz İlnur Çevik’i buraya getirdi. İlnur Çevik kimdir? Birincisi Külliye’de paralel hükümet diye anılan ve dış politikada Cumhurbaşkanına bütün yanlışları yaptıran ekibin içindedir. İlnur Çevik Kuzey Irak’ta Barzani ile ortaktır. Şirket ortağıdır. Kuzey Irak’ta Kürdistan televizyonunu kuran odur. Çevki yaşamı boyunca ABD ve CIA ile ortak hareket etmiştir. Amerikan Dış İşleri Bakanlığında CIA’nın elemanları ile ortak toplantılar yapmıştır. Abdullah Gül, Abdülkadir Aksu ve İlnur Çevik bu toplantıların vazgeçilmez elemanlarıdır.”

Siyasi olaylara girmeyin
Sönmez Rektör Çakar’a seslenerek uyarıda bulundu:
“Sayın Rektörümüze sesleniyoruz. Üniversitenin saygınlığını koruyalım. Siyasi olaylara girmeyin. Öğrencilere ‘evet’ ya da ‘hayır’ oylamasını mı anlattırmak istiyorsunuz. Siyasi partilerin Düzce’deki temsilcilerini çağırın, biz anlatırız. Barzani’nin ortağını getirip çocuklara yapılanları meşru gösteremezsiniz.”