İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez ve partililer Atatürk Bulvarı'nda bir otobüs durağı önünde basın açıklaması yaptı. Partililer “Ulaşım Çilesine Son! Halk 1 Liradan Öğrenciye Ücretsiz Ulaşım” yazılı bir pankart açtı.


Belediyenin halka hizmet kurumu olduğunu ve tüccar gibi kar peşinde koşmaması gerektiğini vurgulayan Sönmez, Ak Partili Düzce Belediyesi'nin görev süresi 5 yıl olmasına rağmen otobüs hatlarını 10 yıllığına ihaleyle sattığını vurguladı.


Ak Parti belediyesini halkın cebindeki parayı dolaylı yoldan çalmakla suçlayan Sönmez, herkesin kazandığını Düzce halkının kaybettiğini vurguladı.


“Ulaşımda özelleştirmeye son vermeden,sağlıklı ucuz ve süratli bir ulaşım mümkün değildir.” ifadesini kullanan Sönmez, çözüm önerilerini sıraladı:


Sönmez, “Çözüm: Ulaşım Belediye Eliyle Yapılacak.15 dakikalık yol 45 dakikada gelinmeyecek. Otobüslerde koltuk sayısı normal hale getirilecek. Öğrencilere ücretsiz,Halka 1 liraya ulaşım sağlanacak.Bizim ulaşımda yaratacağımız kaliteyle ,Düzce halkı özel araçlarını kullanmaya dahi gerek duymayacak.”ifadelerini kullandı.

 

 

Haber;S.Kaşkır