İnönü parkının içinde yapılan muhtarlık binasına ilk tepki işçi partisi il Başkanı Fethi Sönmez’den geldi. Sönmez, Düzce’nin yeşil alanlarının karartıldığını söyleyerek, İnönü parkının tarihi ve kültürel değeri olduğunu, rant peşinde koşanların bu değeri umursamadığını iddia etti.
AK Parti talan ediyor
“Bu kadarına da pes doğrusu sözü bu inşaat için en uygun söz. Şu inşaatın tutulacak bir yeri var mı, ben buradan Düzce Belediye Başkanı ve AKP’li yöneticilere sesleniyorum. O koltuklarda oturmak size kanunsuz vicdansız uygulamalar yapma hakkını mı veriyor. Düzce’nin yeşil alanlarını parklarını kararttınız, parkın yarı alanı gitti. Bunların ruhsatı olup olmadığı da belli değil, tabela var mı, ruhsat var mı, zemin etüdü var mı yok. Bir devleti, Bir şehri yönetenler kanunsuz iş yaparsa çete gibi, eşkıya gibi hareket ederse o zaman vatandaşa ne hakla ses çıkartacaksınız. Yanlış bir uygulama yaptığında itiraz etme hakkınız olur mu. Burası ne kültür mahallesinin, ne de belediyenin, bakın buranın tarihine. Belediye Başkanı bunu bilmez, herkesin burada anısı vardır. Buranın adı eskiden Maarif Tarlası diye geçer, neden Maarif Tarlası denir onu bir araştırsınlar, hangi koşullarda burayı kim bağışlamış onu bir araştırsınlar. Bunlar hep rant peşinde koştukları için bunun tarihi değeri, kültürel değeri, çevre için Düzce için umurlarında değil. Yarın buraya bir alışveriş merkezi dikmeye kalkar, bunlar yapar, bu binaları yapan zihniyet yapar. Sorun AKP zihniyetidir yağmacıdır, talancıdır, bir hırsızın dükkana girip sağı solu talan etmesi gibidir, AKP gelmiştir ve talan etmektedir. Biz İşçi Partisi olarak Düzcelilere söz veriyoruz, belediyelerin AKP yöneticileri yaptıkları bütün hukuksuz, vicdansız ve haksız uygulamaların hesabını soracağız, tarih böyle gitmeyecek. Düzce’de ki tüm kuruluşlara partiler ve halka sesleniyoruz biz nerede bunlara dur diyeceğiz bunlar istediği gibi at mı oynatacak, Düzce’yi talan etmelerine göz mü yumacağız gelin bu inşaatı durduralım. Bu yağma ve garabet uygulamalar artık bir son bulsun.”
Darıcı Mahallesi'nde zemin etüdü yapılan Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yeri ile ilgili belediyeye cevaplanması için 5 soru yönelten İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, çalışmaların gizlilik içinde sürdürüldüğünü savundu ve halkın aydınlatılmasını istedi.
Belediye göz ardı etti
İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, “Yeni otogar inşaatı ile ilgili açıklama istiyoruz” diyerek başladığı yazılı açıklamasında, “Düzce’nin otogar ihtiyacı yıllardır konuşuluyordu. Belediye ise bugüne kadar bunu göz ardı etti. Yeri konusunda ise kesin açıklama yapılmazken, şimdi Darıcı Mahallesi'nde yapılacağı ve zemin etüdünün yapıldığını öğrendik” dedi.
Bu 5 soruya cevap istedi
Olayın gizlilik içinde sürdürülmesinin ve belediye meclisinde dahi tartışılmamasının çeşitli soruları da akla getirdiğini belirten Sönmez, Düzce Belediyesi'nden şu sorulara cevap istedi:
“1- AK Partili yöneticiler her işinde rant kovalarken, yeni otogarın yerinin seçilmesinde esas alınan bu mudur?
2- Tüm halkı ilgilendiren böyle bir yatırımı bırakın Düzce kamuoyunda, belediye meclisinde dahi tartışılmaması nasıl açıklanır?
3- Yeni otogar yerinin tespitini kimlerle birlikte yaptınız, hangi ölçüleri esas aldınız?
4- On yıldır otoban bağlantı yolunu konuşuyorsunuz. Siyaseten anayasa değiştirecek gücü dahi kendinizde görüyorsunuz. Fakat otoban bağlantısını açamadınız. Milletvekiliniz, “Otoyollar özelleşti” yani “Biz karışamayız” diyor. Yeni otoban bağlantı yolunun bundan sonra da açılacağı meçhulken yapacağınız otogarın geleceğini düşündünüz mü?
5- Yeni otogarın yerinin uygun olduğundan emin misiniz? Böyle önemli bir konuda basın aracılığı ile Düzce halkını aydınlatır mısınız?” 

Haber: H. İŞCAN