Geçtiğimiz Cuma günü İşçi Partisine, Ulusal Kanal’a ve Aydınlık Gazetesine baskın düzenlenmiş, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü ve Mehmet Perinçek tutuklanmıştı.
İşçi Partisi Düzce il teşkilatı, gerçekleşen baskınlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Spor sokakta düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi sönmez tutuklama gerekçilerini uydurma ve mesnetsiz bularak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Amerika’nın ‘eş başkanı” görevini üstlenmekle suçladı. Sönmez sözlerine şu şekilde devam etti:

“ABD ve onun memurluğunu yapan iktidar kendine engel olarak gördüğü İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesini susturmaya çalışmaktadır. İşte bu nedenledir ki kahraman askerlerimi evlatlarımızı bir yandan PKK vururken diğer yandan da vatansever komutanlarımızı tertip ve iftiralarla Hasdal’a, Silivri’ye atmaktadırlar. Bu iktidar yaptığı ihanetlerin öğrenilmesinden korktuğu için saldırmaktadır. Fakat boşunadır. ABD memurluğunu yapan iktidarda kalamaz. Yıkılacaklar. Damat Ferit hükümetini İngilizler kurtaramadı, yıkıldılar. Bu iktidarı da Amerika kurtaramayacak, yıkılacaklar.

Zulümleri arttıkça yıkılmaları da hızlanıyor. Vatan savunmasında her gün gencecik evlatlarımızı alçakça, kalleşçe saldırılarla toprağa verirken, milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü tehlikedeyken yüzlerce komutanımız, aydınımız uydurma tertip ve iftiralarla cezaevlerine atılırken; bizim bu ihanetler karşısında susmamız beklenemez. Tüm milletimizi vatanseverlik kalesi olan işçi partisine üye olmaya, ulusal kanal ve aydınlık gazetesine destek olmaya çağırıyoruz”

Haber; S. KAŞKIR