30 Mart Yerel Seçimlerinden 10 gün sonra İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez, seçim değerlendirmesi yaptı. Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada “AKP artık ne Düzce’yi ne de Türkiye’yi yönetemez.” dedi.


işçi Partisi olarak; Ak Parti’nin açılımlarla ülkeyi böldüğünü, Amerika’nın emirleriyle komşu ülkelere düşmanlık yaptığını, ülkeyi eroin gibi sıcak para bağımlısı yaptığını dile getirdiklerini hatırlatan Sönmez, şunları kaydetti:
“Seçimlerde fikir ve çözümler değil; seçim arabaları ,devasa pankartlar, ilanlar, harcanan paralar yarışmıştır. AKP ile aynı olanlar, AKP’den farklı çözümler üretmeyen partiler AKP’yi ayakta tutmuşlardır. Bu da yetmemiş, seçim öncesi sistemin yayın organları İşçi Partisini, Liderini yok saymış, Doğu Perinçek hapisten çıkmış ancak fikirleri hapiste tutulmaya çalışılmıştır.”


“Biz Türkiye‘yi bölmek, çökertmek ve dağıtmak için gayret gösteren ABD ve işbirlikçilerini yani düşmanı biliyoruz.” Diyen Sönmez, Biz bu bilinçle üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Yine bu bilinçle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sonuç olarak sistem yürüyeceği partiyi seçmiştir. Asıl olan sisteme can veren sıcak para ekonomisi bitmiştir. AKP artık ne Düzce’yi, ne de Türkiye’yi yönetemez. Gerçekler hiçbir zaman rakamlarla, sandıktan çıkan oylarla ifade edilmez. Bunu hep birlikte göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

Haber;S.Kaşkır