Düzce Üniversitesi araştırma Hastanesi Kantininin kapatılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, “Düzce’yi ,Düzce’den Yana Olmayan Kişiler Yönetiyor.”dedi.
Düzce Üniversitesinde, kadrolaşmaya yol verildiğini iddia eden Sönmez, “AKP milletvekilleri Üniversite içindeki kadrolaşma ve çekişmede mevcut Rektörü adeta düşman görmüş, yıpratmak için her yolu denemişlerdir. Rektöre karşı Hastane başhekimini destekleyerek ve kışkırtarak çekişmenin büyümesine,huzursuzluğun artmasına sebep olmuşlardır.Bunun sonucu koskoca binanın kapısı kalın zincirlerle kilitlenerek kapatılmıştır.”dedi.

“Vakıf Yöneticilerine Haksızlık yapmayın.”diyen Sönmez, aynı kişi ve çevrelerin Düzce Üniversitesi Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nı da hedef aldığını savunarak Vakıf yöneticilerinin Düzce’nin ve Düzceliler’ in tanıdığı muteber kişiler olduğunu söyledi.

 

Vakıf görevden kaçmamış

 

Sönmez, “ Geçmişte ve bugün yönetimde görev almış bu kişiler Düzceli olma ve Düzce de yaşama sorumluluğuyla ellerini taşın altına koymuşlardır.Yine bu vakıf görevden kaçmamış, hiçbir kişisel beklenti ve çıkar gözetmeden hizmet etmiş, zincirlenen o binayı da yaptırmıştır.Bir kusur veya kötü niyet tespit eden varsa çıkar söyler yargıya verir.Değilse Düzce için bir şeyler yapma gayretinde olan kişileri yıpratıp yıldırmaya, küstürmeye kimsenin hakkı yoktur.”dedi.

 

Valimiz zaten karışacağı kadar karışmış

 

Üniversite'de kantinin boşaltılmasına müdahil olmayan Vali Adnan Yılmaz'ı da eleştiren Sönmez, “Sayın Valimiz ben karışmayacağım diyor.Sayın Valimiz zaten karışacağı kadar karışmış.Ama yanlış karışmış.Binayı boşaltanlar valilik görevlileri.Herhalde validen habersiz gelmediler. Sayın valimiz Düzce’nin mülki amiridir.Karışmakla görevlidir.Ancak Devletin valisi olarak karışacaksınız.Sayın valimiz bu meseleyi böyle çözüyorsa Düzce ve Düzce Halkına çok yazık oluyor.Konuşarak çözülecek basit sorunları bu hale getirmek yöneticilik değildir.Hiç kimse de yasa yönetmeliklerin arkasına sığınmasın.Sayın Valimiz,bu kilitli kapı fotoğrafının altına ‘Düzce Marka Oldu ‘diye yazabilir miyiz. Yanına parka yapılan muhtarlık binasını da koyalım mı?AKP ye oy veren Düzceliler de eminiz ki bunların böyle olmasını istemezdi. Sonuç olarak Düzce’yi Düzce’den yana olmayanlar yönetiyor.Sıkıntıyı Düzce halkı çekiyor.”ifadelerini kullandı. 

Haber: S. KAŞKIR