Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Düzce’nin en büyük sorunlarından biri olan, gençleri ölüme götüren uyuşturucu ve uyuşturucu mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle Düzce’de uyuşturucu ile mücadelede ciddi adımlar atıldığına dikkat çeken Sönmez, bu illeti kökünden kazımak için bir çağrı yaptı.

“Yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz”
Özellikle sentetik uyuşturucuların piyasaya sürülmesi ile başlayan furyanın genç bedenleri ölüme sürüklediğine dikkat çeken Sönmez şu ifadelerde bulundu:

“Basını izlediğimizde polisimiz jandarmamız çok başarılı operasyonlar yapıyor ama her hafta nerdeyse birkaç vaka basına girmektedir. Bu çok sinsi ve lanet olasıca bir illettir. Buna karşı mücadelede güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarını takdirle karşılıyoruz.  Sayın valimiz normalin üstünde bir gayret göstererek uyuşturucuya karşı bir mücadele yürütmektedir. Bunu da takdirle karşılıyoruz. Yeni kurulan Uyuşturucu ile Mücadelede İlk Adım Merkezi’ni ziyaret ettim. Orada bir psikolog arkadaş görevlendirmişler. O da büyük bir başarıdır Düzce için. Bu yapılanlardan dolayı Sayın Valimizi kutluyorum.”

“Ortak bir dayanışma oluşturursak bundan önemli sonuçlar alacağız”
Alınan tedbirlerin önemli olduğuna ancak ileriki süreçte uyuşturucu ile mücadele etmenin pek mümkün olmayacağını belirterek şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimize bir mektupla biz Vatan Partisi olarak uyuşturucu ile mücadelede ne yapılması gerektiğini ilettik. Buradan da kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz. Tüm partiler, kurumlar, sendikalar, valiliğimiz, belediyemiz, Düzce’deki tüm kuruluşlar ve basın bir plan çerçevesinde bir araya gelip ortak bir dayanışma oluşturursak bundan önemli sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ