Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez Türkiye Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin başından ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ kelimelerinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

“Bu talep PKK ve FETÖ’nün talebidir”
“Türk-Amerikan Savaşının ortasında ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ kelimelerinin hedef alınması vahimdir” diyen Sönmez şu ifadelerde bulundu:

“’Türk’ü kaldırma talebinin, ABD’nin piyonları olan PKK ve FETÖ’nün talebi olduğu unutulmamalıdır. Millet Mehmetçiğin etrafında kenetlenmiş, Afrin’de ve giderek bütün Suriye’nin kuzeyinde ABD ve onun piyonu olan PKK/PYD ile savaşırken, milleti birleştirme sorumluluğunda olması gereken Cumhurbaşkanı, meslek odalarının başında bulunan Türk ve Türkiye kavramlarının kaldırılması, meslek odalarının bölünmesini sağlayacak girişimlerde bulunması, devlet aklı ve ciddiyeti ile bağdaşmayan hareketlerdir.

Meslek kuruluşlarının isimlerini ve yapısını “bakanlar kurulu kararıyla” ya da OHAL KHK’sıyla değiştirmek mümkün değildir. Çünkü bu birlikler Anayasa’da düzenlenmiştir. Anayasamızın 135. Maddesinde bu birliklerin amacı ve kapsamı belirlenmiştir.”


“Meslek kuruluşlarımızın sonuna kadar yanındayız”
Meslek örgütlerinin köklerinin Türk tarihinin derinliklerinden geldiğini belirten Sönmez, “Türkiye’nin yürüttüğü Vatan Savaşı’na karşı bozgunculuk yapmak suçtur” dedi ve şunları kaydetti:

“Bu bakımdan TTB yöneticilerinin ‘Savaşa Hayır’ söylemleri iç cephede bozgunculuk yapmaktadır ve kabul edilemez. Burada sorumluluk anayasal bir kuruluş olan TTB’nin değil, onu yönetenlerindir. Söz konusu yöneticiler hakkında hukuki ya da idari işlemler yapılabilir ama kurum cezalandırılamaz. Türk hekimleri, Mehmetçiğiyle birliktedir. Çok sayıda il tabip odası açıklamalar yaparak TTB merkez konseyinin açıklamasını benimsemediklerini ve Afrin harekâtını desteklediklerini belirtmişlerdir.

Meslek örgütlenmesinin kökleri Türk tarihinin derinliklerindedir. Örgütlü olmak, toplumsal yapımızın en önemli özelliklerinden biridir. Özellikle meslek sahiplerinin örgütlülüğü milletin, devletin ve demokrasinin güvencesidir. Milyonlarca avukat, doktor, mühendis, mimar, şehir plancısı, eczacı, diş hekimi, esnaf, sanatkâr, veteriner hekim, muhasebeci, sanayici, tüccar, ziraatçı ve her türlü meslek erbabı, dini ve siyasi inancına, kökenine ve gelir durumuna bakılmaksızın birlik halinde olmalıdır.  ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ bu birliğin temelidir. Vatan Partisi olarak, bütün kamu kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızı birleşerek birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Bu süreçte bizler, meslek kuruluşlarımızın sonuna kadar yanındayız.”


Haber: Ö.YILMAZ