MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bolu’nun eskiden ilçesi olan Düzce’nin bile gerisinde kaldığını söylemesi Bolu’yu karıştırdı. Konuya ilişkin ilk tepkide Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz’dan geldi. Yılmaz’ın açıklaması ise Düzcelileri kızdıracak yönde oldu.
Yılmaz yapılan Kocaeli Milletvekilinin sözlerini Seçim döneminin politik laflı olarak nitelendirdi ve “Maalesef Bolu’yu tanımayan Düzce’yi tanımayan, dışarıdan gelen, Bolu’nun nerden nereye gittiğini bilemeyen insanların ifadeleridir bunlar.” Şeklinde yorumladı.


Yılmaz, “Bazı iller var ki bunlar şehir değildir, sonradan olma yapılardır. Düzce sonradan olma, toplama bir yapıdır şehir değildir. Onun şehir kültürüne erebilmesi için önce sürece ihtiyacı var. Bolu ise Bitinyalılar’dan gelen bir şehir kültürüne sahip. Bolu bir şehirdir. Eğer siz bunları bilmezseniz seçim zamanları bu tür laflar edebilirsiniz. Bunlarda kulağa hoş gelebilir. O zaman şehircilik anlamında yaşanabilir kentler anlamında Türkiye’de ilk 10 arasında Düzce niye yok diye sorarlar insana. Ama Konuralp derseniz Konuralp şehirdir. Ama Düzce şehir olacak durumda değildir.”ifadelerini kullandı.

 

Haber; S.KAŞKIR