AK Parti'de aday adaylarının belirlenmesi için 19 Temmuz Spor Salonu'nda temayül yapılıyor. Yaklaşık 1100 delegenin katıldığı temayülde Komisyon Elazığ Milletvekili ve Başbakan'ın danışmanı Necati Çetinkaya, MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Oymak ve Kadın kolları MKYK üyesi Güler Yükdağ tarafından oluştu.

Temayülde konuşan Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, bu temayülün sadece birinci ayak olduğunu buradan çıkan sonucun ardından ilk üçe girenlerin kesin aday olacağı yönünde bir duyguya kapılmamalarının gerektiğini ifade etti. Çetinkaya, daha sonra temayülde nasıl oy kullanılması gerektiğini salonda bulunan delegelere anlatı ve oylama işlemine geçildi.

Dört sandığın kurulduğu salonda sandıkların başında 3 kişi gözetmen olarak durdu. Oy kullanma işlemi esnasında delegelerin kimlik bilgiler tek tek kontrol edildi. Delegeler 30 ismin yazılı bulunduğu kağıttan 3 isme işaret koyarak oylarını kullandı. 3 ismin dışında işaretleme yapanların oyları geçersiz sayılacak.

Oyunu kullanan AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Aylardır yaptıkları çalışmaların sonunda temayül yaparak aday adaylarının durumlarını değerlendireceğiz. Tabi bu bir kıssas değil. Aday adayları buradan çıkacak sonuca göre hareket etmemeli. Bu sadece birinci adım.” dedi.

Oy kullanma işleminin saat 16:00'da sona ereceği sayımın ardından sonuçların saat 17:00 gibi açıklanacağı öğrenildi.

Haber; R. BAL