İstanbul Vezneciler’de meydana gelen terör saldırısında şehit olan polislerin cenaze töreninde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi bırakılmasına CHP il başkanlarından çok sert tepki geldi. 7 maddeden oluşan ortak bir bildiri yayınlayanlar arasında CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da yer aldı.

Kılıçdaroğlu’na yapılanların organize ve planlı bir saldırı olduğunun belirtildiği bildiride, saldırıyı düzenleyenlerin ve arkasında kim olduğunun belli olduğu vurgulanarak söz konusu zihniyetin lanetle kınandığı ifade edildi. Açıklamada; “Bu saldırının failleri, şehit cenazelerinde düzenledikleri provokasyonlarla bir siyasi kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Cenaze namazında siyasi provokasyon yapacak kadar alçalan, bu yolla şehit cenazelerini bile bölerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyet amacına ulaşamayacaktır.

Bunlar birer piyon!

Bu aşağılık saldırıyı icra edenler kendilerine verilen talimatları yerine getiren birer piyondur. Devlet erkânının katıldığı bir cenaze namazı sırasında bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren Kaçak Saray zihniyeti bu saldırının gerçek failidir. Görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde çok ciddi şüpheler bulunan şahıslar hakkında hukuki süreç hızla başlamalı ve bütün sorumlular ortaya çıkartılmalıdır. “denildi.

Şehit haberlerinin sorumlusu olarak AK Parti yöneticilerinin gösterildiği açıklamanın devamında işlenen suçların hesabının sorulması Cumhuriyet Halk Partisi’nin asli görevi olduğu belirtildi.

Açıklamada son olarak Türkiye’nin sorunlarının çıkışı olarak Cumhuriyet Halk Partisi gösterilirken şehitler rahmetle anıldı. 

Haber:Y.SEVER