CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Düzce’ye yapılan yatırımlar ile ilgili olarak İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarına soru önergesi verdi.

Önergede Düzce’nin yaşadığı depreme rağmen coğrafi konumu ve sahip olduğu doğal zenginlikleri açısından ülkemizin sayılı kentleri arasında yer aldığı ifade edilerek, her geçen gün büyüyen bu ilimizin daha iyi bir düzeye gelmesi için hak ettiği değeri alması gerektiği ifade edilerek Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması için sorular soruldu.

Demirel, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergelerde her iki bakanlığın, 2006-2007 yıllarında Düzce’de ne gibi yatırımlar yaptıklarını, bu yatırımlar için ayrılan ödeneklerin miktarlarını, ayrılan ödeneklerin ne kadarının kullanıldığını ve belirtilen süre içinde tamamlanması planlandığı halde tamamlanmamış projelerin neden tamamlanamadığını sordu.

Önergeler ile ilgili olarak görüşlerini açıklamak için bir basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Türkiye’de her iki kişiden birinin Ak Parti’ye oy verirken, Düzce’de her üç kişiden ikisinin oy verdiğini, Düzce İçin ayrılan ödeneklerin yetersiz olduğunu savundu. Tozan, Milletvekillerinin Düzce’yi iyi temsil edemediğini düşündüğünü belirterek, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarının bu sorulara cevaplarının ilimize verdiği değeri de ortaya koyacağını ifade etti.