AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu İ1 Başkanı Fevai Arslan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin, bazı parti yöneticileri ve İlg Genel Meclis üyeleri ile birlikte sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Kahveciler ve Otelciler odasını ziyaret eden heyete Oda Başkanı Osman Ataseven sorunların başında sigara yasağı ve bu yasağın kahveciler üzerindeki olumsuz etkilerinden söz etderek belli kurallara bağlı olarak biraz esneklik beklediklerini söyledi.
Ataseven'i dinleyen Kaşıkoğlu ise "kahvecileri sadece sigara içilen bir yer olarak düşünmemeliyiz ve bu durumdan kurtarmalıyız. Ayrıca bu konuda sayın Başbakanın'da bir esneklik payı bırakmadığını sizlerle paylaşmak isterim dedi.
Bu sorunun halledilmesi için çözüm önerileri ile birlikte ortaya çıkarsanız daha güzel olur. Siz araştırmalarınızı yapın dünyanın pek çok ülkesindeki uygulamaları araştırın. Belediye'de ve Ankarda alternatif çözümler için yapılacak çalışmaları bizler yaparız dedi.
Konuşmaların ardından Ak Parti heyeti Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Oda ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra parakendeci esnafın çok zor durumda olduğunu ve bir an önce alışveriş merkezleriyle ilgili kanunun çıkartılmasını beklediklerini söyledi.
Milletvekilleri Yakış ve Kaşıkoğlu sorunlarla ilgili çözüm yollarının arandığını ve kendileride küçük esnafın ayakta durması gerektiğine inandıklarını bunun için taleplerin ilgili Bakanlıklara iletileceğini söylediler.