AK Parti Milletvekili Osman Çakır, sanayi sektöründen Akçakoca’ya OSB yapılması için büyük talep geldiğini söyleyerek, hemen çalışmalara başladıklarını, arazinin tespit edildiğini ve 2 B’den doğan sorunların halledildiğini bildirdi.
Çakır Organize Sanayi Bölgesi ile fındığa bağımlı olan Akçakoca’da istihdam yaratılacağını vurgulayarak, ilçenin doğusunda Alaplı tarafında 300 dönümlük bir arazinin tespit edildiğini ifade etti. Hazırlıklara bir süre önce başlandığını ancak bugüne kadar 2B’den kaynaklanan sorunlar için beklendiğini söyleyen Çakır, 2B ile ilişkili sorunların da çözüldüğünü belirtti.
Çakır, İSKİ’den dolayı Düzce’ye gelemeyen bir sanayi sektörü var, ancak işadamlarının da çok büyük talepleri vardı. Akçakoca’da OSB için yer tahsisi çalışmalarına hemen başladık. Şimdilik güzel gidiyor. Sorunları aştık. OSB süreci başladı. Alaplı limanı iptal edildi biliyorsunuz. Bu nedenle OSB’ye yakın bir bölgede liman talebimiz oldu. Artık bundan sonra tahsis edilen yerin OSb için düzenlenmesine başlanacak.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN