Mecliste grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP il başkanları bölgesel yayın yapan bir televizyon kanalına konuk oldu. Mehmet Altun'un hazırlayıp sunduğu Siyasetin Nabzı Programına siyasilerin yanı sıra Düzce'deki yerel gazete temsilcilerinden bazıları da soruları ile eşlik etti. Yaklaşık 3,5 saat süren programa AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, ağırlıklı olarak AK Parti'nin iktidardaki 12 yılı değerlendirdi. İktidar partisinin Düzce'ye yaptığı yatırımlar ile aradan 14 yıl geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan prefabrike okullar, üniversite yolu, 300 yataklı hastane inşaatı, otogar ve yeşil alanlar gibi Düzceli'yi doğrudan etkileyen yatırımlar masaya yatırıldı.

Muhalefet Partisi il Başkanları geçtiğimiz 14 yılda Düzce'nin ciddi konularda yatırım alamadığını savundu. AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise Düzce'nin kemikleşmiş sorunlarının hala çözülmemiş olmasını depremin ardından 2 yıl iktidarda kalan koalisyon hükümetine bağladı.

Kaşıkoğlu, "Türkiye'de tek başına iktidar olan bir partinin bu geçen sürede bunları çözmesi mümkün. Ancak 1999 yılında, iki deprem felaketinden sonra, Düzce ilçe konumundayken DSP, MHP ve ANAP döneminde geçen dönemi es geçmek mümkün değil. Sakarya, Bolu ve Yalova'nın ihya edilirken 2 yıl kabus gibi geçen ve bağlantı yolunu yapmak dışında hiçbir şey yapmayan iktidardan alıp yeniden inşa ettik. O gün "Sizi il yaptık" denilerek bir parça bal çalınmış. O günkü iktidar bugünkü sorunların temeli. AK Parti iktidar yapıldığında üniversite mi, doğalgaz mı, yollar mı vardı. Gecikme değil. Hepsi kademe kademe yapılmış. Düzce'de eksiklikler var mı var. Ancak artık Düzce iktidara geldiğimizdeki karabasan Düzce değil, aydınlık bir Düzce var." dedi.

Yaklaşık 3,5 saat süren programın ikinci ve son turunda parti il başkanları, yaklaşan yerel seçimlere nasıl hazırlandıklarını anlattılar. 3 il başkanı seçime sıkı hazırlandıkları ve 11'de 11 yapma iddiasında bulundu.

Partim isterse aday olurum

Son zamanlarda sıkça dillendirilen belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili soruya ise Kaşıkoğlu, “Ben partimin her kademsinde görev aldım. Vekillik yaptım, şimdi de il başkanlığı yapıyorum, partimin yetkili kurulları böyle irade gösterirse neden olmasın?“ diyerek, AK Parti belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde çok yönlü gelişmelerin olabileceği sinyalini verdi.



Haber: S. KAŞKIR