AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, Düzce gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
4 Ocak 2015 tarihinden itibaren Düzce’de birlik ve beraberlik içinde 21 aydır görev yaptıklarını kaydeden Keskin, şöyle devam etti: “4 Ocak 2015 tarihinde sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun olduğu dönemde il teşkilatlarımızla bir kongre yaptık ve hepsini tamamladık. Bu süreci huzurlu bitirdik. Düzce’miz yeni bir siyasi atmosfer oluşturuyor. Düzce’ye hizmet etmek gayretindeyiz. 7 Haziran Seçimleri'nde Düzce teşkilatları yüzde 61 oyla iktidar olamadık ama 3 milletvekili çıkarttık. En başarılı 5. İl olduk. O dönemde Davutoğlu’nun gayretlerine rağmen bir uyum sağlayamadık. Tekrar seçim kararı aldık. 1 Kasım'da bir bütün olarak seçim atmosferine girdik. Yüzde 71 gibi Türkiye’de rekor denecek bir oyla 3 milletvekilini meclise gönderdik. Bütün yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En başarılı 5. İl olma özelliği taşıyoruz. Çok ciddi bir çalışma ekibi kurduk. Faruk Özlü, o dönemde milli savunma komisyon başkanı oldu. Bunun akabinde o dönemde 130 milyonluk yatırım getirdik. Düzce tarihinde en büyük yatırımlardan biriydi.”

“Geçmişte kangren olan işleri bitirmek ilk hedefimizdi”
Keskin, öncelikli hedeflerinin Düzce’de kangren haline gelmiş işlerin bitirilmesi olduğunu söyleyerek şunları ekledi: “Bireysel yapmadık. En büyük hedefimiz huzurdu. Bunun sonucunda bu başarının geleceğini biliyorduk. Rabbim yardım etti başarılı olduk. Söylemde bırakmak yakışmazdı bunu da bu süreçte gerçekleştirdik. İlk önce bitmeyen sorunlarla başladık. Hastanemiz bitti. Kültür merkezimiz bitti.”

“İş odaklı çalışıyoruz”
İş odaklı çalıştıklarını söyleyen Keskin ana hedeflerinin uyumlu çalışmak olduğunu kaydetti. Keskin; “Bağlantı yolu ve OSB’ye bağlanma noktasında terminal sıkıntısı bitti. Sayın belediye başkanımızın arkasındayız sayesinde ve sıkı çalışmalarıyla bitti. Tek başına gündeme geçmesi veya çalışması bir şey ifade etmiyor. Biz bununla alakalı otoban bağlantı yolumuzla ilgili ihale çalışmalarımızı harekete geçirdik. İnşaatı başladı. Sadece bağlantı değil OSB bağlantısı çalışması da devam ediyor. Terminal bağlantımız da devam ediyor.” diye konuştu.

Muncurlu’daki hastane Rehabilitasyon Merkezi oluyor
Yeni Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin tamamlanması ile birlikte Muncurlu’daki hastanenin Rehabilitasyon Merkezi olacağını söyleyen İl Başkanı Keskin, şunları kaydetti: “Hastanemiz açıldıktan sonra Muncurlu’yu bakan Özlü ve milletvekilleriyle istişare yapıldı. Bunula alakalı inşallah Düzce’ye yeni bir güzellik bir hizmet daha kazandırıp rehabilitasyon merkezi yapılacak. Binayı boşta bırakamazdık. Önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız.”

Atıl iş merkezleri 1726 kişilik yurt oldu
Keskin, 7 Haziran öncesinde atıl iş merkezileriyle ilgili olan hayallerini gerçekleştirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Düzce’mizde bu uyum ve güzel çalışmanın meyvelerini alıyoruz. 7 Haziran öncesi hayalim atıl iş yerleriyle ilgili sayın bakanımız ve milletvekilleriyle bir istişaremizde buraların KYK’ya tahsis edilmesi ve buralarla ilgili hayallerimiz gerçekleştirmiş olduk. 1726 kişilik bir yurt yaptık. Biz bir öğrenci şehri yapmak istiyoruz burayı.”   

“OSB’lere yönelik Teknik Lise yapılacak ”
AK Parti Düzce Milletvekili ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte OSB’lere ara eleman yetiştirecek Teknik Lise projelerinin olduğunu belirten İl Başkanı Hikmet Keskin, “Bu lise, OSB’lerdeki iş kalitesini artıracak, ara eleman problemini rahatlatacak” dedi. Keskin, Kuzey Çevre Yolunun da Çilimli’den Gölyaka’ya bağlanacağını da söyledi.

“Dedikodulara itibar etmeyin”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 2023 hedeflerine şu anda mevcut olan AK Parti kadrolarının Düzcelilik ruhu ile taşıyacaklarını söyleyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çarşamba günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile birlikte tüm milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte koordinasyon toplantısı yapacağız. Birlik ve uyum içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Sosyal medyada çıkan her habere itibar etmemenizi rica ediyorum. Bazı dedikodulara inanmayın. Tüm teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızın arkasındayız. Uyum içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Belediye başkanlarımız, alt yapı çalışmalarını sürdürüyorlar. Alt yapı bitmeden üst yapıya geçemeyiz. Göz boyama gibi bir anlayış içinde olamayız. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da bu konuda başkanlarımıza hak vermelerini istirham ediyorum. İller Bankası'ndan tüm belediyelerimize 130 Milyon TL aldığımızı yeniden belirtmek istiyorum.”
Keskin, Baja Rallisi'nin de turizm açısından çok önemli olduğunu belirterek Düzce’nin tüm ilçeleriyle dünyaya tanıtıldığını kaydetti.

“Kötü Niyetlilerle Mücadele Ederim”
Hizmet etme noktasında eksikliklerin olabileceğini kaydeden Keskin, şöyle devam etti: “Dedikodularla değil işle gündeme gelmek istiyoruz. Eksiklerimiz olabilir. Herkese iyi niyetle yaklaşıyorum ancak kötü niyetli yaklaşanlarla da mücadele ederim. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek hiçbir şeye izin vermem.”

“Öğrenciler mağdur edilmeyecek”
Akçakoca’da yaşanan Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karşı karşıya getirilmek istendiğine dikkat çeken İl Başkanı Hikmet Keskin, sağlık ve eğitim konusunda büyük yatırımların yapıldığını söyledi. Keskin, “Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki öğrencilerimiz de İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilerimiz de bizim çocuklarımız. Bu konuda kişileştirme ya da birilerinin üzerine yıkılmasını doğru bulmuyorum. Öğrencilerimizi birbirinden ayıramayız” dedi.

“Biz kendi aramızda çözeriz”
Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le ilgili de bir açıklama yaparak şunları kaydetti: “Sosyal basında ve medyada bazı yayınlar yapılıyor. Biz belediye başkanımızla gayet uyumluyuz ve bu uyum devam edecek. Problemler olabilir, eksiklikler olabilir ama biz bu sorunları kendi aramızda çözebilecek kabiliyetteyiz. O yüzden bu gibi söylentilere itibar etmemenizi istiyoruz”