Her ilde Ak Parti Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen Ak Parti Gençlik Kolları Çalıştayı, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı ve kurum temsilcilerinin katılımıyla Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek gençliğin sorunlarının ele alındığı çalıştay sonucunda rapor hazırlanarak çözüm için çalışmalar yapılacak.

Çalıştayda konuşan, Ak Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ömer Ayberk Cengiz çalıştayın amacını anlattı. Cengiz, “STK’larla çalıştaylar düzenlemeyi hedefledik. Türkiye’nin dört bir yanında yapılan bu çalıştaylarla birlikte gençliğin sorunları siyasete bakışı ve problemlerini çözüm önerileriyle birlikte bir rapor haline dönüştürüp gerekli mercilere sunacağız. Sorunları gençlik STK’larının ve partilerin desteğiyle çözüm noktasına ulaştıracağız.” dedi.

STK’larla konuşmaya değil de daha çok sorunları dinlemek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Cengiz, neden STK’larla buluştuklarını paylaştı. “Gençliğin sorunları hakkında parti tabanı ve gençlikle tabi ki istişareler yapıyoruz ama STK’lar yerelde biraz daha kılcal damarlara inebiliyorlar. Bu noktada arkadaşlarla istişareler yapıp gençlik raporu hazırlayacağız.”

Haber:Y.SEVER