AK Parti Düzce İl ve Merkez İlçe Başkanlığının Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı suç duyurusunun ardından CHP’den çok geçmeden açıklama geldi.

Açıklamada; Bugün görüldüğü üzere, AKP yönetimleri ve seçmenleri isterler ise organize bir şekilde bir araya gelip, ortak hareket edebiliyorlarmış. Bizim kendilerine bir tavsiyemiz olacak. Emrinde avukatlar ve hukuk profesörlerinden oluşan bir ordu olan Cumhurbaşkanını savunarak, şov yapmanızın Düzce'ye bir faydası olmamaktadır.

Malum fındık üreticilerimizin elindeki fındığın fiyatı her geçen gün düşmektedir. Bu organize güç ile Ankara’ya giderek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşüp, TMO’nun arz fazlası fındığı almaları noktasında, bugün 75 bin ton fındığın TMO vasıtası ile piyasadan çekilmesi için gereken, 250 milyon dolar harcanmış olsa fındık fiyatları ertesi gün minimum 17 TL’yi görür.

Ayrıca ülkemizde 3 Milyon Suriyeli göçmene bakan, onlara 5 milyar dolar para harcayan AKP hükümeti, sadece 250 milyon doları fındık üreticisi için harcayarak, üreticilerimizin zarar görmesi çok rahat engellenebilir. AKP Düzce il yönetiminden bu konuda ortaya bir irade koymalarını bekliyor ve böyle bir irade ortaya koymaları durumunda kendilerini destekleyeceğimizi deklere ediyoruz. Enerjimizi Düzce'nin sorunlarını çözmek için harcamalıyız…” ifadeleri kullanıldı.

Haber:Y.SEVER