Konuralp'e gelerek belediyenin etkinliklerine katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Konuralp'in Düzce'ye bağlanması süreci hakkında Ak Parti'yi ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Soylu, Ak Parti'nin “çoğunluk faşizmi” diye adlandırdığı, “Benim dediğim olur” yaklaşımı içinde olduğunu, Düzce Belediye Başkanı'nın çabalarının da bu yönde olduğunu söyledi.

Soylu, başka bir partinin yönetimi altındaki belediyenin bu şekilde ortadan kaldırılmaya çalışılmasının izah edilebilir bir yönü olmadığını dile getirirken, bu uygulamayı husumet olarak algıladıklarını dile getirdi.

 Konuşmanın ardından Konuralp Festival alanına giden Soylu, Konuralp'le ilgili değerlendirmelerine devam etti. Konuşma yapmak için sahneye çıkan Soylu,”Günlerden beri takip ettiğimiz Konuralp'in mahalle olması meselesi beni de üzmektedir. Bugün Konuralp'i gezerek gördüm ki Konuralp'i bu hizmetten alıkoymaya çalışan, oyla, seçimle, halkın kararıyla değil sadece yasalarla, kararlarla, bir takım imzalarla mağlup etmeye çalışan bir kesimle karşı karşıyayız. İlçe olmayı hakeden Konuralp'in mahalle olmasına Demokrat Parti olarak sessiz kalmayacağız. “ ifadelerini kullandı.

Konuralp'e haksızlık yapıldığını her fırsatta dile getiren Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut ise dava süreciyle ilgili hazırladığı dosyayı Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya vererek “ O önemli davanın evrakları bu dosyanın içinde. Başkanıma bu dosyayı takdim ediyorum. Bugün böyle olacaksa unutulmamalıdır ki yanlış hesap Bağdat'tan döner.” şeklinde konuştu.