MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kameraların karşısına geçti. Hem ulusal hem de yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, ilk olarak MHP'nin kongre sürecine girmesine yönelik konuştu.

“İL VE İLÇELERİN ARDINDAN BÜYÜK KONGREYE HAZIRLANACAĞIZ”
Yılmaz, “10 Ekim tarihi itibari ile bu süreç başladı. İlk adım olarak belirleyeceğimiz uygun tarihlerde ilçe kongreleri gerçekleşecektir. Sonrasında il kongremizi yapacağız ve büyük kongreye hazırlanacağız. Çalışmalarımızı başlattık.”

“MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEĞİNİ UMUYORUZ”
Ankara’da kurulacak olan FETÖ Terör Örgütü Mağdurları Komisyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak konuşmasını sürdüren MHP İl Başkanı Yılmaz, şunları söyledi: “15 Temmuz’dan sonra açığa alınan, cezaevine gönderilen, gözaltına alınan memuriyetten atılan insanlar oldu. Terör örgütü ile bağlantısı bulunmayan birçok vatandaşımız da mağdur oldu. Süreci hızlandırmak adına bir takım zafiyetler de ortaya çıktı. Komisyonlar kurulacağı söylenmişti ancak hala kurulmadı. Genel merkezimiz konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermiş ve yaptığı telkinler ile Ankara’da bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Mağduriyetlerin önüne geçileceğini umuyoruz.”

“TERÖRLE MÜZAKERE DEĞİL; MÜCADELE YAPILMALI”
Terör konusuna da değinen Yılmaz, “Düzce’de son 3 ayda 2 son 1 yılda ise 4 şehit verdik.” dedi ve şöyle devam etti: “Her vatan evladının acısını derinden hissediyoruz. Teröristler kalleş eylemlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kalleşler ve arkasındaki güçler amaçlarına ulaşamayacaklarını öğrenecek. Terörle müzakere değil mücadele yapılması gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Acıları hafifletecek tek yol son terörist ortadan kaldırılana kadar mücadeledir.” 

“SÖYLEDİKLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”
Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim biçimi parlamenter rejimken buna uygun olmayan bir şekilde Cumhurbaşkanının halk oylaması ile seçilmesini anayasal suç olarak nitelendirdi. Yılmaz; “Bu durum ileride sıkıntılar doğuracak sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Biz MHP olarak parlamenter sistemin aksaklıklarının giderilerek devam edilmesinden yanayız. Çizgimizde en ufak bir sapma yoktur. Söylediklerimizin arkasındayız.” dedi.

“SAYIN BAKANI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili verdiği talimatın yerine getirilmemesini “Bakanı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar” şeklinde ifade etti ve şunları söyledi: “Söz konusu lisenin imam hatip lisesine dönüştürülmesi konusunda velilerin verdiği tepkiye karşılık, Sayın Bakan Faruk Özlü, konunun çözülmesi için yerel yönetim birimlerine talimat verdiğini açıkladı. Ancak farklı yerel yönetim amirlerinin bakan talimat vermemiş gibi hareket etmesi, AK Parti içinde çelişkili bir durum ortaya çıkarmıştır. Anladığımız kadarıyla AK Parti’li siyasilerin bürokratlar üzerinde yaptırım gücü yoktur. Bakanın sözü dinlenilmeyerek bakan itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.”

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SIZAMADIĞI EN KUVVETLİ TEŞKİLATIZ”
İl Başkanı Yılmaz son olarak basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. FETÖ Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle MHP'den ihraç edilenler olup olmadığına ilişkin soruya MHP Düzce İl Başkanı Yılmaz şu yanıtı verdi: “Bizim tespit ettiğimiz Fettullah’çı olarak bir arkadaşımız yok. Allah'a şükür ama sızmış da olabilir bilmiyoruz ama bizim kendi teşkilatımız, Allah'a şükür FETÖ terör örgütünün sızamadığı en kuvvetli teşkilatlardan biridir.”