Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi 30 Ekim Pazar günü Ankara'da, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Saadet Partisi için bayrak değişimi niteliği taşıyan  6. Olağan Kongresi'ne tek isim ve tek listeyle girilecek. Yurdun dört bir yanından Milli Görüşçülerin katılacağı Olağan Kongre'de mevcut Genel Başkan Mustafa Kamalak aday olmazken,  listede tek isim olarak halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstelenen Temel Karamollaoğlu yer alıyor.

SP Düzce İl Başkanı Birkan Mertol'un yaptığı basın açıklamasıyla tüm Düzcelileri de davet ettiği kongrede, ayrıca Saadet Partisi'nin yeni döneminde kullanılacak sloganlar, afişler, müzikler de görücüye çıkacak.
Daha önce toplanan Yüksek İstişare Kurulu’nun aldığı 30 Ekim tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek 6. Olağan Büyük Kongre’ye tek liste halinde gidilmesi kararı üzerine Genel Başkan Adayı olarak Temel Karamollaoğlu tavsiye edildi. Daha önce Sivas Belediye Başkanlığı görevini de üstlenen Temel Karamollaoğlu'nun partiye yeni bir heyecan kazandırması ön görülüyor.

Genel Başkanlık görevini devretmeye hazırlanan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise 6. Olağan Kongresi'yle ilgili yaptığı değerlendirme şu ifadelere yer verdi. Kamalak, "İnşallah Pazar günü yapacağımız kongrede, bir bayrak değişimi, bir nöbet değişimi gerçekleşecek. Hepinizin yakından tanıdığı, davamızın çok değerli isimlerinden biri olan Temel Karamollaoğlu beyefendi genel başkanlık nöbetini devralacak. Temel Bey, gerçekten bilgisi, birikimi, tecrübesi ile, sadece partimizin değil, bütün milletimizin takdirini kazanmış bir isimdir. Gerek belediye başkanlığı döneminde, gerekse parlamentoda milletvekilliği yaptığı dönemlerde, ülkemize, milletimize çok büyük hizmetleri olmuştur. İnşallah bu tecrübesini önümüzdeki süreçte Genel Başkan olarak Partimizin ve milletimizin hizmetine sunacak. Ben, bir kez daha hayırlı olsun dileklerimi sunuyor, bu ulvi görevde kendisine üstün başarılar diliyorum, " sözlerini kaydetti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?
Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Temel Karamollaoğlu, Manchester Üniversitesi UMIST Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı Üniversitede yüksek lisans yaptı. DPT Uzmanlığı, Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Muavinliği, Serbest Müşavirlik, Özel Sektör Yöneticiliği yaptı. Milli Görüş Hareketi’nin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan Karamollaoğlu, Sivas Belediye Başkanlığı ve TBMM’de 19. 20 ve 21. dönem Milletvekilliği yaptı. Türkiye’nin ilk düşünce kuruluşu Ekonomik ve  Sosyal Araştırmalar Merkezi ESAM’ın yöneticilerinden olan Temel Karamollaoğlu evli ve 5 Çocuk babasıdır.