Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatı 3. Olağan Kongresi büyük bir katılımla Kızılay Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye,  Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, Adalet Eski Bakanlarından İsmail Müftüoğlu, siyasi parti il temsilcileri, partinin il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, toplumun tüm kesimlerinin ekonomik açıdan darda olduğunu ifade ederken, hükümetin sürekli sözünü ettiği ekonomik büyümenin vatandaşın bütçesine yansımadığını söyledi.

İl Başkanı Ahmet Biriktir  ise, kapatılma davası ile Ak Parti iktidarının başarısızlıklarının örtülmeye çalışıldığını söyledi. Biriktir, ‘Millete bırakılsa Ak Parti’yi sandığa gömecek’ şeklinde konuştu.

 Kongrede Necmettin Erbakan’ın mesajı okunurken ise salonu ’Mücahit Erbakan’ sloganları doldurdu. Tek listeyle gidilen kongrede 22 Temmuz genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için il başkanlığından istifa eden Faruk Erdem yeniden başkanlığa getirildi.

 Kongre sonucu asil üyeler İbrahim Taşkaya, Ertuğrul Yılmaz, Şaban Bilgin, Murat Aşık, Birkan Mertol, Yakup Keleş, İsmail Geçer, Ruhi Mutlu, Ahmet Biriktir, Nihat Yılmaz, Sabahattin Pehlivan, Yaşar Uluşan, Fatih Tavlı ve Dursun Sönmezoğlu olurken, İl Disiplin Kurulu Asil üyeleri de Ömer Bulut, Hüseyin Keleş, Nurettin Tavus, Zeki Güven ve A.Kadir Albayrakoğlu olarak belirlendi.