Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Altıntaş tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada , Kurugöl davası için açılan yürütmeyi durdurma davasını CHP'nin açmadığını, dört muhtarın açtığını söylemesi üzerine, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Altıntaş'ın davayı siyasi partiler değil muhtarlar açtı şeklindeki açıklamalarını okuduğunu söyleyen Tozan, “Kurugöl ile ilgili bir dava açıldı. Cumhuriyet Halk partisi buna öncülük etti ve yürütmeyi durdurdu. İlerleyen süreçte dava görülecek. Altıntaş davanın siyasiler tarafından değil muhtarlar tarafından açıldığını söylüyor. CHP olarak biz bu olayı siyasi olarak kullanmadık. Yapılan açıklamada CHP'nin Kurugöl davası ile ilgisi yoktur deniliyor. Bu açıklamayı kınıyorum. Bu çok yanlış bir açıklamadır. Olaya en başından beri kayıtsız kalmadık. Kurugöl için bir çok milletvekilimiz Düzce'ye geldi. Bu konu ile ilgili mecliste açıklamalar yaptık. Soru önergesi verilmesini sağladık. Ardından Haziran ayında yönetim kurulu kararı ile dava açmaya karar verdik. Kurum olarak dava açamadığımız için bu davayı da şahıslar açılabildiği için, CHP Merkez İlçe Başkanımız Saim Aksöz davaya müdahil olmuştur”dedi.

“Bu bir siyasi ranttır.”

Tozan ayrıca hukuki alt yapıyı kendilerini başlattığını, dava harcını kendilerinin yatırdığını söyleyerek “Bütün süreci CHP yapmıştır. Sonuçta Yürütme durdurulmuştur. Saadet Partisi bunun üzerinden siyasi rant elde etme peşindedir. Bizim böyle bir çabamız yoktur” şeklinde konuştu.