Saadet Partisi’nden ilk aday adayı açıklaması il Başkanı Birkan Mertol’dan geldi. Dün istifasını sunan Mertol, bunu düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Mertol genelde ve yerelde Ak Parti’nin bitmeye yüz tuttuğunu dile getirdi, Saadet partisinin bu seçimde mecliste yerini alacağını söyledi.

Mertol, “Saadet Partisi’nin mecliste olmaması büyük eksiklik. Bu seçimlerde inşallah mecliste yerini alacaktır, güzel çalışmalara imza atacaktır. Bizde yaklaşık 1 yıldır yürütmekte olduğumuz Saadet Partisi il başkanlığı görevinden dün teşkilatımızın yapmış olduğu istişareler neticesinde 2015 Haziran seçimlerinde Düzce Saadet Partisinden milletvekili aday adayı olmak konusunda dün itibari ile Saadet Partisi il başkanlığı görevinden istifamızı sunduk ve bugünde Düzceli hemşerilerimizle basının huzurunda paylaşmak için televizyonların huzuruna çıktık”dedi..

Mertol, adaylık ilanında mevcut milletvekillerini de eleştirdi.

“Biz zaman zaman Saadet Partisi Düzce il teşkilatı olarak bu zamanın kısa olduğunu, milletvekilliğinin çok önemli bir kurum olduğunu, günlerin hızlı bir şekilde gelip geçeceğini sayın milletvekili arkadaşlarımızı uyarmıştık. Bugün itibari ile diyoruz ki seçimler yaklaştı arkadaşların vekillik süreleri de bitmek üzere. Ve kendilerini görüyoruz ki değişik yerlerde Düzce’nin genel sorunlarını son günlerde çözmek için çok çaba sarf ettikleri imajı verilmeye çalışılıyor. Ama maalesef ki gelinen bu noktadan sonra bu kadar kısa dönem içersin de bu sorunlarının çözülmesinin bir mümkünatının olmadığını da görüyoruz.” 

HABER;S.KAŞKIR