Tüm Türkiye’ de eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasını Düzce’de saat 13.30 da Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol yaptı. Açıklamada Saadet Partisi Genel Merkezi binasının haciz nedeniyle boşaltılması ana gündem maddesi oldu.

“Seçimler bitmiştir şimdi çalışma zamanıdır”

Konuşmasına 31 Mart seçimlerinden sonra görevlerine gelen yeni başkanlara hayırlı olsun diyerek başlayan Mertol devamında şunları söyledi:

“Öncelikle 31 Mart Yerel Seçimlerinin ülkemize ve Düzcemize hayırlı olsun diyoruz. Seçimler bitmiştir şimdi çalışma zamanıdır. Belediye başkanlığını kazanan tüm arkadaşlarımızı canı yürekten Saadet Partisi İl Teşkilatı olarak tebrik ediyoruz. İnşallah yapacakları güzel hizmetlerde Saadet Partisi her zaman yanlarında olacaktır. Yalnız tasvip etmediğimiz, Düzce’nin hayrına olmayan icraatlar olduğunda da Düzce halkıyla birlikte onların karşısında olmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Saadet Partisi olarak Belediye Başkanlarından şöyle bir ricamız var… Teslim almış oldukları belediyenin gerçek durumunun bir fotoğrafına çeksinler ve Düzceli hemşerilerimizle paylaşmalarını istiyoruz ki bunu paylaşmazlarsa yarın kendilerini de birçok konuda töhmet altında kalmasınlar diye bu hatırlamayı yapıyoruz.



Türkiye’de ki Beka sorunu hakkında açıklamalar da bulunan Mertol “16 Nisan itibariyle ülkemizde beka sorunu bitmiştir. Bu konuda Saadet Partisi memnuniyetlerini dile getiriyor. Yani 3-5 aydır devam eden beka sorunu Türkiye için sona ermiştir. Bu konuda da gözümüz aydın olsun diyoruz” dedi.

“Saadet Partisi bir binadan müteşekkil değildir”

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile damadı Mehmet Altınöz’ün şikâyeti üzerine Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi’nde haciz işlemi gerçekleştirilmiş ve SP Genel Merkezi Binası boşaltılmıştı. Mertol, bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Saadet Partisi için, milli görüş partileri için Muhterem Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız için Ankara Balgat da bulunan Saadet Partisinin bir dokunulmazlığı vardır, hocamızın tabiriyle. Balgat’ta ki binamız da bir hukuki süreç devam ederken maalesef hukuk çiğnenerek polis muhalefetiyle, icra muhalefetiyle genel merkez binamız boşalttırılmıştır. Ama Saadet Partisi bir binadan müteşekkil değildir. Rahmetli hocamızın çok kıymetli bir sözü vardır; binanız varsa tabela asın, binanız yoksa bir çadır kurun çadıra tabela asın, çadırda kuramıyorsanız bir ağaca bir tabela asın ve altında toplanın ve cihat hareketine devam edin derdi. Onun için parti genel merkezini boşaltmak zorunda kaldık. Ama hukuki süreç devam ediyor. Orası milli görüşçülerin öz varlığıdır. Hiç kimsenin şahsi malı değildir. Bizim için o bina küçük bir bina idi. Bugün Saadet Partisi yüksek istişare kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Saat 11’de de yapılan bu istişare sonucu Saadet Partisine yakışır, Saadet Partisini iktidara taşıyacak büyük bir genel merkez binası arsası satın alınarak 2 yıl içerisinde teşkilat mensuplarının katkılarıyla yapılacağı kararı alınmıştır. Bugün itibariyle de bu kampanya başlamıştır.”

“Hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz”

Mertol, Saadet Partisi Merkez Binası yapımı için başlatılan kampanyaya destek beklediklerini söyledi ve şu sözlerle konuşmasına son verdi;

“Bu basın açıklaması 81 ilde ve yurtdışında ki temsilciliklerimizde eş zamanlı olarak yapılıyor. Bu kampanyaya bu zamana kadar milli görüş camiasının içinde olan tüm hemşerilerimizde kampanyaya katılmalarını temenni ediyoruz. İlerleyen günlerde genel merkezimizin hesap numaraları paylaşılacaktır. Hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz.”

Haver: H. DURNA