25.Dönem Milletvekilliği seçimi için Kocaeli Müftülüğü görevinden 10 Şubat’ta ayrılan Mehmet Sönmezoğlu, yarın Ak Parti Milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurusunu yapacak. Sönmezoğlu, resmi başvuru öncesi televizyonumuzu nezaket ziyaretinde bulundu.Öncü RTV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı’yla bir araya gelen Sönmezoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımıza “Rahmet Damlaları” isimli kitabından hediye etti.

Aday adaylığı hakkında da açıklama yapan Sönmezoğlu tercih etme sebebini paylaştı. Sönmezoğlu, 30 yılı aşkın din görevlisi olarak görev yaptığını artık Düzcelilerle iç içe olmak istediğini ve Düzce’ye hizmet etmek amacıyla aday adaylığı kararı aldığını söyledi.

18 Şubat saat 13.00’da Ak Parti İl Başkanlığı’nda aday adaylığı için Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile bir araya gelecek olan Sönmezoğlu, aday adayı sayısının fazla olması ve kendi şansını değerlendirdi. “Aday adaylarının sayısının fazla olması bir zenginliktir. Türkiye’nin daha ileriye gitmesinde yeni Türkiye olmasında ve büyük Türkiye olmasında dünya üzerindeki Müslüman kardeşlerimize el uzatılması noktasında hepimizin elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Şahsım adına bu yürüyüşte benimde bir adımım olabilir mi? diye düşünerek bu kararı verdim”

Büyüklerle görüştüklerini kendisinin Düzce’nin evladı olduğunu aktaran Sönmezoğlu, hizmet ve Allah rızasından başka hiçbir amacı olmadığını belirterek Düzce için hedeflerini dile getirdi. “Düzce’nin güzellikleri daha ileriye taşımak istiyorum. Hava kirliliğini bitirmek için çalışmayı hedefliyorum. Sularla ilgili her türlü çalışmaları bir an önce tamamlamak, yollarla ilgili gittikçe biten projeleri daha iyi seviyeye getirmek istiyorum. Ak Parti’nin uyguladığı “Susuz Köy Kalmasın projesini Düzce’de uygulamaya koymayı çalışacağım. Büyük proje ve hizmetlerle diyanet işlerini daha ileriye götürmek ve okullaşma oranını artırmak gibi her alanda Düzce’yi yukarılara taşımayı istiyorum”
Felsefesinin olan bir şeyi daha ileriye taşımak olduğunu belirten Sönmezoğlu, herkesten destek beklediğini ifade etti.

Haber;Y.SEVER