MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz Akçakoca’nın muhtarlarını dinledi.

Akçakoca Öğretmenevi Konferans Salonu'nda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştiren Milletvekili Ümit Yılmaz’a Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, MHP Düzce il başkanı İlhami Caboğlu, MHP İlçe Başkanı Mustafa özensel ve MHP Düzce İGM Üyesi Ergin Özensel eşlik etti.

Milletvekili Yılmaz, toplantı sebebini muhtarları yüz yüze dinlemek, onların sorunlarını not etmek ve meclis çatısı altında çözümlerinin takipçisi olmak olarak açıkladı.





"Bu sıkıntılı dönemi el birliği ile atlatmaya çalıştık"
Akçakoca’nın kendi memleketi olması hasebiyle ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Yılmaz, Akçakoca’nın Temmuz ayında yaşanan sel afeti ile de sıkıntılı bir döneme girdiğini ifade etti.

Yılmaz şöyle devam etti: "Bu sıkıntılı dönemi el birliği ile atlatmaya çalıştık. Gerçekten büyük bir afetti. Afetin ortaya çıkardığı kayıpların farkındayız, bunun için de çalışmalarımızı yaptık, mücadelemizi verdik. Kaybettiklerimizi birebir kazanamazsak bile, en azından yerine konulabilmesi için çalışmalarımızı yürüttük ve bir şeyleri de kazanabildiğimiz kanaatindeyim. Bizden önce ve sonra Doğu Karadeniz’de yaşanan sel felaketlerine nazaran çok daha fazla edinimler elde ettik."




"Sorunları sıraya koyarak üzerine gitmekte fayda var"
Milletvekili Yılmaz’dan sonra bir konuşma yapan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, muhtarlarımızın ve köylerimizin sorunlarının çok olduğunu, muhtarlarımızın dile getirdiği sorunları sıraya koyarak onun üzerine gitmekte fayda olduğunu söyledi.

Yanmaz konuşmasını, "Bizim söyleyeceğimiz şeylerden ziyade muhtarlarımızın söyleyecekleri önemli. Sorunlarınızı dinlemeye ve onları not alarak onların üstesinden gelmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim." sözleriyle tamamladı.




Vekil ve MHP heyetinden destek istedi
Muhtarların sorunlarını aktarmak üzere kürsüye çıkan Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat ise bu ve benzeri buluşmaların sıklıkla devam etmesi gerektiğine inandığını ifade etti. Uzun bir liste olarak sıraladığı taleplerin yerine getirilmesi için beklentilerinin olduğunu söyleyen Başkan Acat, muhtarların ve köy halkının sorun ve taleplerini alt alta sıralayarak bu taleplerin gerçekleşmesi için Milletvekili Yılmaz ve MHP heyetinden destek istedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat’ın Vekil Yılmaz’a ilettiği talepler şu şekildeydi:

– Birçok köyde yaşanan içme suyu problemi,

– Uzun süredir kalıcı çözüm bulunamayan çöp sorunu,

– Köy yerleşik alan genişletme talebinin 15 yıldır sözde kalması,

–  Köylerde bulunamayan ya da yenilenemeyen çocuk oyun parkları,

–  Köylerde olmayan sosyal tesisler nedenle gençlerin boş vakitlerini değerlendirecek alanları olmaması,

–  Köylerdeki atık su sorunu,

–  Muhtarların silah taşıma hakkı ile ilgili beklenen düzenlemenin yapılmaması,

–  Köylerdeki trafo yetersizliği ve enerji eksikliği sorunu,

–  Telekom’un yapmadığı altyapı çalışmaları,

–  Sel afetinin ardından iletilen taleplerin yerine gelmemesi,

–  Fındık üreticilerinin elde ettiği ürünü yine yok pahasına satmak zorunda kalmaları,

–  Fındık bahçelerinin hemen hemen tamamının Amerikan Beyaz Kelebeği’nin işgali altında kalması,

–  Üreticiyi yüksek faizli kredi kullanımına zorlayan Tarım Kredi Kooperatifi.

–  Ziraat Bankası tarafından borç erteleme taleplerinin yerine getirilmemesi.