Geçtiğimiz günlerde valilik kanalı ile Belediye’ye 17 soru’nun bulunduğu bir dilekçe yazan Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, kanuni haklarını kullanarak sordukları sorulara hala bir cevap alamadıklarını söyledi.
Bilgi ve Belgeleri Bize Vermesi Gerekiyor
Danışmaz, “Belediye’ye valilik kanalı ile 17 tane soru sorduk. Kamuoyunu bilgilendirmek için doğru bilgiler alabilmek için sorduğumuz sorulara halen daha cevap alamadık. Sorduğumuz sorulara 3 gün içinde de cevap verilebilirdi. Fakat 15 gün içerisinde de cevap verilebilir. Umuyorum ki Cuma günü sorduğumuz soruların 15. Günü oluyor. Son günde bize cevapları vereceklerini umut ediyoruz. Biz Kanuni hakkımızı kullandık. Bilgi ve belgeleri bize vermesi gerekiyor.”diye konuştu.
16 yıl sonra resmi olarak hizmete girecek olan Alışveriş merkezi ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Danışmaz, iki deprem görmüş bir yer için “Sağlıklıdır” imzasını atmayan belediye imarcısının görevine son verildiğini iddia etti.
Bu İşin Peşini Bırakmayacağız
Danışmaz, “AVM ile ilgili suç duyurusunda bulunduk mu? hayır bulunmadık. Bulunmayı düşünüyor muyuz? evet bulunmak istiyoruz. Bizim anlatmak istediğimiz, AVM Düzce’nin ihtiyacıydı. Ama burası uygun mu? Bu soru işareti. Çünkü uygun değil. Otoparkı olmayan şehir merkezinde kilitlenmiş bir pozisyonda olan AVM’yi tadilat yolu ile yeniden yapılandırıp tekrar kazandırma içerisindeler. 2 deprem görmüş bir AVM’nin altında çok su olduğunu ve Sudan dolayı çok zarar gördüğü biliyoruz. Her ne kadar “takviye yaptık güçlendirdik” denilse de Sağlıklı olmadığı görülüyor. Hatta, Belediyede çalışan mimarın “sağlıklıdır” imzası atamadığı için işine son verildi. Uyduruk kaydırık dışarıdan ihale ile alım usulü ile de imza atıldığını biliyoruz. Ancak bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”şeklinde konuştu.
İskansız nasıl açılacak?
15 Haziran’da resmi açılışı yapılacak olan AVM için ekibimize açıklamalarda bulunan Danışmaz, iskanı olmayan bir yerin resmi açılışının yapılamayacağını öne sürerek savcılığın hareket geçmesini istedi.

Danışmaz, “15 Haziran’da açılışı var. 15’indeki açılışta iskanı olmayan belediyenin iskanla sorumlu olduğu mekana iskanı olmadan nasıl törenle açılış yapıyor. Bu uygun değildir. Buradan savcı arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Bizim yaptığımız incelemede binanın iskanının olmadığını belirtmiştik. Şu aşamada bugün itibari ile iskan olmadığını biliyoruz. Cuma günü açılışa nasıl bir çalışma yapıyorlar bilmiyorum. Cuma gününe yetiştirebilirler mi onu da bilmiyorum Savcılığı da bu konuda uyarmak istiyoruz. Buradan da televizyon aracılığı ile suç duyurusunda bulunuyoruz. “dedi.

Haber; E. BEKTAŞ