Saadet partisi 2012 yılı 1. İl divan toplantısı yapıldı. Parti binasında yapılan toplantıya Saadet partisi Çankaya İl Başkanı Ömer Uzun ve parti üyeleri katıldı.

Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir, toplantıda yaptığı konuşmasında öncelikle teşkilat çalışmalarından bahsederek ilçe teşkilatlarına teşekkür etti.

Yığılca kongresinde özledikleri bir tabloyla karşılaştıklarını ifade eden Gökdemir, “ öncelikle Yığılca ilçe başkanı Sabahattin Keskin’e ve yeni yönetim kurulu üyelerine böylesine bir kongreyi bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Gölyaka kongrenize de örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Ülke gündemine de değinen Gökdemir, hükümetin 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışındaki illerde sadece okulda kutlanması ile ilgili aldığı kararla suni gündemler yarattığını belirtirken muhalefetin de iktidarın oyununa geldiğini öne sürdü.

Gökdemir, “ 19 Mayıs bayramı stadyumda olsun mu olmasın mı? İktidar partisini anlıyorum. Böyle bir suni bir gündemle vatandaşı oyalamasını anlıyorum. Çünkü ülke ye iktisadi manada hizmet sunamayışlarının gereği iktidar suni gündemlerle milleti oyalayabilir. Ama başta ana muhalefet partisi olmak üzere meclisteki muhalefet partilerini anlayamıyorum. Ya bu suni gündemi oluşturan iktidarın oyununa geliyorlar ya da bilerek yapıyorlar. Bu ülkede işçisi esnafı emeklisi ay sonunu getiremezken adamların yaptığına bak. Statta olsa ne olur olmasa ne olur? 80 senedir oluyor da ne oluyor? İşçi, çiftçi emekli perişan. Milli gelirin yüzde 92’sini bir avuç mutlu azınlık alırken yüzde 8’ini 70 milyon kişi alıyor. Böylesine haksız bir paylaşıma milli görüşçüler olarak asla razı olmayız” diye konuştu. 

Haber; S. KAŞKIR