AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan AK Parti seçim bürosunun açılışında Başbakan Erdoğan için söylediği “ Allah'ın bütün vasıflarını taşıyan lider" sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Arslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

16 OCAK'TA YAPILAN "ARSLAN'IN BAŞINI AĞRITAN CÜMLE" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

“13 Ocak Pazartesi günü seçim bölgem olan Düzce’de seçim bürosu açılışında irticalen yaptığım bir konuşmada ‘’Allah’ın emrettiği tüm ahlaki vasıflara sahip bir lider’’ kastiyle söylemiş olduğum cümle ‘’Allah’ın bütün vasıflarına sahip bir kişi ‘’ diye medya tarafından kamuoyunun gündemine taşınmıştır.
İslam inancına ters düşen böyle bir cümleyi ne benim ne de herhangi bir müslümanın kabul etmesi düşünülemez. Şunu unutmamak gerekir ki biz siyasilerin yaptığı bazı konuşmalar yoğun tempomuz nedeniyle irticalen yapılmakta olup bazı cümlelerimiz yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermektedir. Yüce dinimizde de Allah’ın sıfatlarının kişiye mal edilemeyeceği hepimizce malumdur. Maksadımın bu olmadığını iyi niyetli her insan kabul edecektir. Sürç-i lisan olarak ifade edilen bu sözün siyaseten benim ve partimin aleyhinde kullanılması küçük siyasi hesapların ucuz bir yansımasıdır. Takdir edilmelidir ki burada asıl olan maksadıma dair kendi açıklamamdır.” 



Haber: S. KAŞKIR