İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin Suriye'ye karşı savaş kışkırtıcılığını yaptığını öne sürdü. "İktidar adeta kudurmuş gibi ülkemizi savaşa sokma gayretinde" diyen Sönmez, "ABD'nin tetikçiliğini yapmak için yandaş basınla birlikte milletin gözünü perdelemeye çalışıyor. Mısır ve Suriye için gerçek niyetlerini saklıyorlar." dedi.

İktidarın İçi haçlı dışında müslüman maskesi var

Basın toplantısında Irak'taki müdahale sırasında Amerikan askerlerinin camide çekilmiş fotoğrafını paylaşan Sönmez, sahte gözyaşları dökülerek, sahte demokrasi ve insan hakları nutukları çekildiğini öne sürdü.

Sönmez, "Daha dün Irak'ta ABD binlerce Iraklı'yı katledip, binlerce müslüman kadının ırzına geçerken başbakan ve onun avanesi Amerika'nın yanında yer almadılar mı? Camileri kışlayı çevirmişler. Bu iktidarın içi haçlı dışında müslüman maskesi var. Bizim komşularımızla hiçbir sorunumuz yok. Amerika'ya taşeronluk yapmak için askerlerimiz Suriye'ye sürülüyor. Türk milleti bunu kabul etmez. Düzce AK Parti Milletvekili ve yöneticilerine sesleniyorum. Bu çocuk oyuncağı değil, vebali boynunuza asılır. Başbakanınıza çıkın ve "Suriye ile savaşa karşıyız" deyin." şeklinde konuştu.

Suriye'ye yapılacak askeri müdahale ve bu müdahalede rol üstlenmenin Türkiye üzerinde telafisi imkansız ağır bedeller getireceğini savunan Sönmez, basın açıklamasının sonunda partililerle ile birlikte parti binasının balkonununa "Suriye ile Savaşa Hayır" yazılı pankart astı.

 

Haber; S.  KAŞKIR