30 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken Düzce Belediyesi adayını Mehmet Keleş olarak açıklayan AK Parti, merkezde hız kesmeden seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kasım ayında merkez adayını açıklayan AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak için ise acele etmedi. Partiye yapılan yoğun aday adayı başvurularının da etkisiyle ilçe adaylarını açıklamak için ocak ayını tercih eden iktidar partisi, yarın tüm adaylarını kamuoyuna açıklayacak.

Teşkilatın görüşünü aldığı temayül yoklamaları ve halkın nabzını tuttuğu kamuoyu anketlerini göz önünde bulunduran AK Parti, güçlü ve halkın takdirini kazanmış adaylarla yola çıkma hedefi doğrultusunda ilçe adaylarını belirledi.

 

İŞTE MUHTEMEL İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

15 Ocak 2014 Çarşamba günü (yarın) ilçe ve belde adaylarını açıklayacak olan AK Parti'nin ilçelerde aday gösterilmesi muhtemel isimleri şöyle:

Düzce'nin en büyük ilçesi Akçakoca'da Eski Belediye Başkanı Erol Solak ve Cüneyt Yemenici ismi öne çıkarken Erol Solak isminin adaylığa daha yakın olduğu konuşuluyor. Çilimli'de rakipsiz aday Muhsin Yavuz rahat bir şekilde isminin açıklanması beklerken 7 aday adayının yarıştığı Cumayeri'nde ise Eski Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu'nun bir kez daha aday gösterilmesi gündemde... Yine aday adayları açısından rağbet gören ilçelerden Gümüşova'da 8 isim arasından Ahmet Azap'ın aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gölyaka'da 5 aday adayı arasından adaylığa en yakın isin Yakup Demircan iken Kaynaşlı'da ise Erol Bayraktar'ın aday olarak açıklanması bekleniyor. Yine aday adayı başvuruları açısında fazla başvurunun yapıldığı ilçelerden olan Yığılca'da 8 aday adayı arasından Avukat Fikret Çıracı'nın rakiplerini sollayacağı düşünülüyor. Beldelere bakıldığında ise mahalle statüsüne geçmesi nedeniyle Konuralp'te aday adaylıkları düşerken Boğaziçi'nde İbrahim Ercan'ın Beyköy'de ise Eski MHP'li Osman Kılıç'ın,  bu kez AK Parti saflarında aday gösterilmesine kesin bakılıyor.

 

Haber,C.ÜSTÜNER