CHP Düzce İl Başkanı Nurettin Türkmen 2013 yılını değerlendirdi ve Düzce’de yapılamayanları madde madde sıraladı… Türkmen yaptığı yazılı basın açıklamasında 2012 yılında sıraladıkları sorunların 2013 yılına geldiğinde hala yapılamadığını vurguladı…

 

TAM 1 YIL GEÇTİ…

Türkmen, “Aradan tam 1 yıl geçti. Saydıklarımızdan; Terminalimiz halen yok ne olacağı meçhul. Katı atık tesisinin sadece temeli atıldı ne zaman biter belli değil. Düzce’nin park alanları gittikçe azalmakta, sadece Orman İşletmesinin yeri olan yer (zaten vardı) park olarak açıldı. Otoban bağlantı yolunun yapılması dikkate bile alınmadı. Okullarda hiçbir gelişme göremiyoruz. Eski Meclis Başkanı 1 yıl önce Düzce’yi ziyaretinde 2013 yılında prefabrik okul kalmayacağını söyledi, ama biz yapıldığını göremedik. Eğitimde yine son sıralardayız. Devlet Hastanesinde tekrar ihale yapıldı ama halen % 15’i bitti. E-5 ve çevre yollarındaki kavşaklarda değişen bir şey yok. 2 gün önce Taşköprü mevkiinde aynı gün a kaza bu kavşaklardan dolayı meydana geldi. Kültür Merkezi 1 yıl önceki gibi duruyor. Tarımda Düzce masrafları karşılayamaz durumda değişen bir şey olmadığı gibi çiftçilerimiz eski günleri özlüyor. Melen Çayında sorun devam ediyor. İSKİ’den mağdur olan vatandaşlarımızın durumunda bir gelişme yok. Turizm ile ilgili Akçakoca İlçemiz dışında hiçbir gelişme yok. Üniversite yolu 2013 yılı başında parası geldiği halde halen bitmedi. Meslek Yüksek Okulu ve Soğancı yurdunda bir gelişme yok. Otopark ve Trafik sorunu gün geçtikçe artarak devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

BU KARANLIK PERDEYİ YIRTMAK ZORUNDAYIZ

“Bir yıl önce söylediğimiz sorunlar aynen durmakta” diyen Türkmen, “ bunlara ilave olarak, Düzce hava kirliliğinde daha da ileri giderek ilk sırada, her hafta en az 5 esnaf kepenk kapatmakta, kapatmayanlar da kredi ve borçlarla ayakta durabilmekte, Çoban dalçık trafiği rahatlatmamakta ve ayrıca 2 ayda bitirilecek denilen köprüler 6 aydır bitirilememekte ve şehir içi trafiği felç olmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizde 2013 yılında yoksulluğu ve yolsuzluğu gördük, hesabını soracağız. İşsizliği gördük, üretip kazanıp hakça paylaşacağız. Adaletsizliği ve zulmü gördük, hukuku üstün kılacağız. Baskıyı ve tehdidi gördük, fikirlerimizi özgürce savunacağız. Çatışmayı gördük, barışı kuracağız. 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye’yi saran karanlık perdeyi yırtmak zorundayız.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR