Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aday tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde bugün saat 13.00'da AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu ile beklenen görüşmeyi yaptı. Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Hüseyin Tanrıverdi, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş ile birlikte Merkez Yürütme Kurulu Salonu'nda Düzce Milletvekilleri ile görüşen Başbakan Erdoğan, tek tek vekilleri dinledi.

Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile ilgili vekillerle yaptığı görüşmenin ardından Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Tanrıverdi'ye Keleş'in Düzce'deki durumunun araştırılması için talimat verdi. Mevcut Başkan Keleş ile ilgili yapılacak araştırmanın ardından Erdoğan'ın Düzce için kesin kararı vermesi beklenirken AK Parti'nin Düzce adayını belirleme süreci ileri bir tarihe ertelendi.

Öte yandan 15 Aralık tarihinde temayül yoklaması ve kamuoyu araştırmaları yapılan 46 il arasında bulunan Düzce'nin adayı, Düzce Milletvekilleri ile yapılan görüşmede netlik kazanmadı. Bu nedenle önümüzdeki haftalarda adayları açıklanacak olan 46 il arasında Düzce, bulunmayacak gibi görünüyor.