Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Düzce ziyaretinde eşlik eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ÖNCÜ Tv’ye özel açıklamalarda bulundu. Daha önce incelemelerde bulunduğu ve köylülerle bir gece nöbet tuttuğu Hecinler mevkiindeki tesiste açıklamalar yapan CHP Milletvekili Tanal, üçüncü kez Düzce’ye geldiğini hatırlatarak Düzce’nin siyasilerine ve idarecilerine “hodri meydan” dedi.

Tanal,“Düzce’nin gerçekten sorunları var. İyi tanıtılmıyor. Mesela Akçakoca’da denize girilen bir yer turizm Valilik ve Belediye tarafından iyi tanıtılmıyor.  İşsizlik, hava kirliliği had safhada. Fikri Sağlar döneminde temeli atılan Kültür Merkezi yıllardır yapılmayı bekliyor. Otopark, yol sorunu duruyor.  Şehrin O pis atıkları Melen’e karışıyor. Düzce’nin sorunlarını tartışmak için Belediye Başkanı, valisi, milletvekillerini bir TV kanalında tartışmaya hazırız. Çözüm önerileri sunmaya da hazırız. Düzce sahipsiz durumda.  Belediyelerin hepsi Ak Parti’den ama maalesef sıkıntı diz boyu. Düzce Bu kadar mağdur olmayı hak etmiyor. ” diye konuştu.

Düzce Katı Atık Bertaraf tesisini Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in, “modern tesis” olarak nitelendirdiği anımsatıldığında Tanal, şunları kaydetti: 

“Türkiye’nin hiçbir ilinde Katı Atık Tesisi, köylünün vatandaşın istemediği tesisi yapmadı.  Yapılan iller, daha modern, daha teknik, koku vermeyen tüm teknik koşullara uygun. Düzce’deki yasanın aradığı özelliklere sahip değil.  Buradakinin sadece adı tesis. İki kantar, bir bekçi kulübesi koyarak tesis olmaz ki. Bir tesiste binalar olur, kokuyu giderecek, enerji üretecek cihazlar olur. Burası çağdaşsa yapacak bir şey yok. En vahşi ilkel tesis depolama burası.”

Haber;S.KAŞKIR