CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Kaynaşlı bir ziyaret sırasında kendisi hakkında sarf ettiği ‘kendi çöplüklerine gitsinler’ sözlere karşılık verdi.

Bakan’ın üslubunu makamına yakıştıramadığını ifade eden Tanal, “Öncelikle Sayın Bakan’ın üslubunu makamına yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Anayasaya göre Sayın Özlü yalnızca kendisini seçenleri değil, bütün milleti temsil etmekle yükümlüdür. Ancak o bunun yerine ayrıştırıcı bir dil kullanmayı tercih etmiştir. Amaç kavga etmek yerine halka hizmet etmek, Düzce’yi kalkındırmak olmalıdır. Çilimli konusuna gelince biz ilçede hafta içleri ve hafta sonları nöbetçi sağlık personeli bulunmadığını, vatandaşın en ufak bir ihtiyacı için bile Düzce’ye gitmek zorunda kaldığını ifade ettik. Ancak sayın Bakan herkesin kendisi gibi makam aracına sahip olduğunu zannediyor olacak ki, Çilimli Düzce’ye en yakın ilçelerden biri diyerek cevap verdi. Sağlık hizmeti yerinde görüldüğünde güzeldir. Acil durumlar hafta sonu hafta içi ayrımı yapmaz” ifadelerine yer verdi.

Tanal kamuoyunda tartışmalara neden olan KOSGEB kredileri hakkında Özlü’ye dikkat çeken bir çağrıda bulunarak, “Düzce’de en yüksek KOSGEB kredilerini kimlere verildiğini çıksın vatandaşın karşısına açıklasın. Bakalım en yüksek kredileri AK Partili yöneticiler almış mı almamış mı?“ ifadelerini kullandı.