CHP’nin Düzce’den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, mecliste Düzce için yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Ameliyat yapılamıyor
Hecinler bölgesindeki çöp soruyla ilgili defalarca mecliste söz alan Tanal’ın gündeminde bu kez 9 Eylül’de hizmete giren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi vardı. 94 milyon liraya mal olan ve yapımı 5 yılda tamamlanan hastanenin mevcut durumunu sıralayan Tanal, “Düzce’de Devlet Hastanesi yapıldı ancak eksiklikler bitmiyor. Hastanenin çok fazla eksiklikleri var. Ameliyatlar yapılamıyor. Yatak tedavisi ihtiyacı olan hastalar için yatak yok, yatak tedavisi yapılamıyor. Hastanenin otoparkı yok. Yeni hastanede acil servis yok. Sadece poliklinik hizmeti veriliyor. Depremden kalma eski hastane onarılarak acil hizmeti orada veriliyor. Bu açıdan hastanedeki eksiklikler ne zaman bitirilecek? Düzce’deki vatandaşlarımızın sağlık sorunu, sağlığa erişim hakkı, ne zaman halledilecek?” dedi.

Çöplerin Hecinler’e dökülmemesi için ne gibi bir işlem yapılacak?
Tanal ayrıca  ÇED Olumlu kararı alarak faaliyette bulunmasına izin verilen ve köylü ile belediyeye karşı karşıya getiren Hecinler’deki çöp depolama tesisi hakkında açıklamalarda bulundu. Tanal, “Düzce Belediyesi tüm çöplerini Hecinler mevkiisine dökmekte. Hecinler aynı zamanda 3 köyün ortak alanı, vatandaş çöp içerisinde kalmakta. Düzce vatandaşımız çöp içerisinde yaşamak istemiyor. Halkın sağlık ve esenliğini korumakla yükümlüdür. Bu çöplerin Hecinler’e dökülmemesi için ne gibi bir işlem yapılacak? Belediyenin çöp araçları orada bekliyor. Vatandaş karşısında dikilmiş vaziyette. Yani adeta biribirine saldırmak üzere karşı karşıya duruyorlar. Devletle vatandaşın karşı karşıya gelmemesi lazım. bu doğru değil, asıl olan vatandaşın sağlığı ve sıhhatidir. Bununla ilgili hükümetin bir çalışması var mı, yok mu? Bu karda kışta gündüz kadınlar, akşam erkekler nöbet tutuyor.” Diye konuştu.