CHP’nin Düzce’den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, katıldığı televizyon programında yine Düzce Belediyesi'ni hedef aldı. Kanal D’de hafta içi her sabah ekrana gelen ‘Kanal D ile Günaydın Türkiye’ programında Murat Güloğlu ile Mutlu Ulusoy’un konuğu olan Tanal, Düzce için yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Tanal Düzce Belediyesi tarafından şehir içine 1 milyon 185 bin liraya yaptırılan dekoratif aydınlatmalara ait faturaların bedellerini tek tek sıralayarak aydınlatma için şatafat iddiasında bulundu.



Düzce Belediyesine elektrik dağıtım şirketi tarafından aydınlatmaların devreye girmesinden itibaren gelen fatura tutarlarını açıklayan Tanal şunları ifade etti:

“Ne derece doğru ne derece yanlış bilemiyorum. Yılbaşları şehirlerle elektrikli aydınlatmalarla süsleme olur. Amiyane tabirle nasıl pavyonları ışıklandırıyorlarsa Düzce’de her caddeyi değişik değişik renkli ışıklarla süslendirme yapmışlar. 12 Mayıs 2017’de 84 bin TL elektrik faturası gelmiş ve 85 gün gecikmeli halen ödenmemiş, 12 Haziran 2017’de 55 günlük fatura tutarı 182 bin TL gelmiş, 14 Temmuz 2017’de 176 bin TL gelmiş ve ödenmemiş, genel toplam 663 bin 674 TL olmuş, 162 günlük faiziyle birlikte ise genel toplamda 673 bin 548 lira 77 kuruş belediyeye fatura çıkarılmış.”



Keleş açıklama yapsın
Tanal, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in resmi kuruma ait kiralık ‘Passat’ model otomobili çaldırdığına yönelik iddiaları da programda dile getirerek Başkan Keleş’ten açıklama yapmasını istedi. Tanal konuyla ilgili olarak “Bir haber daha söyleyeyim. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ‘Passat’ model bir aracı olduğu söyleniyor. Kayıp mıymış, çalınmış mı ne olmuş? Bir resmi kurumun kiralık olan aracıymış.” ifadelerini kullandı.

Tanal’ın açıklamaları sonra gözler Düzce Belediyesi’ne çevrildi.

Haber:Y.SEVER