Adalet Yürüyüşünün 12.gününde Bolu Dağı Karanlıkdere mevkiinde verilen molada Öncü Haber’e konuşan CHP’nin Düzce’den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, adalet yürüyüşünü değerlendirirken, Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan Rabia heykelini eleştirdi.

“Yürüyüşümüz herkesi kapsıyor”
Yürüyüşü adalet için yaptıklarını söyleyen Tanal, yürüyüşün bir partinin veya bir kesimin yürüyüşü olmadığını söyledi. Tanal, yürüyüşe ilişkin “Nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa, nerede adaletsizliğe uğramış bir vatandaşımız varsa herkesi kapsayacak bir şekilde yürüyoruz. Adaletin olmadığı bir ülkede demokrasi olmaz, eşitlik olmaz, istihdam olmaz, öğretim olmaz” diye konuştu.

“Adalet olsaydı ona harcanan parayla hizmet yapılırdı”
Düzce’de yaptırılan Rabia heykelini eleştiren Tanal, vatandaşların hizmet alamadığını savunarak sert sözler sarf ederek şunları ifade etti.

“Düzce’deki vatandaşın yolları yapılmıyor, yazın vatandaşın su depolarının temizliği yapılmıyor. Vatandaşın kamu gelirleri vatandaşa kamu hizmeti olarak yapılması gerekirken maalesef yapılmıyor. O Rabia işareti dört bakanın yolsuzluğu demek. O dört bakan önce yargıya çıkmış olsaydı bugün bu adalet olayı orada da gerçekleşmiş olurdu. Düzce Belediye Başkanlığındaki o müdürlerin çoğu eş, dost, akraba, kayırma. İşte adalet olsa onlar akraba olmaz. Adalet olsa Düzce’de o Rabia işareti için harcanan parayla kamu hizmeti yapılır. Aslında bununla cumhurbaşkanına daha fazla yağ çekmek, onun yanında görünmek, bir dahaki belediye başkanlığını güvence altına almak için böyle bir yağcılığa yönelik bir çalışma yapıyorlar.”


Haber: Y. SEVER