Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresi MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy'un başkanlığında yapıldı. Düzce Müftülük binası toplantı salonunda gerçekleşen kongreye
Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Baro Başkanı Ali Dilber, MHP'li İlçe ve belde Belediye Başkanları, MHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri'nin yanı sıra partililer katıldı. Kongrede ilk olarak MHP Belediye Meclis Üyesi Hakan Çetin'in konuşma yaptı Çetin, bir gecede delege hazırlandığını, herkezin kendi çıkarları doğrultusunda iş yaptığını ifade etti. Sadece merkez ilçeden 400 delegenin bulunması gerektiğini fakat toplam 203 delegenin bulunduğunu söyleyen Çetin, parti içinde oluşan kırgınlıkların açıkça göründüğünü vurguladı.


Çetin'in konuşmasının ardından soğuk rüzgarların esmeye başladığı kongrede sözü parti üyelerinden Bahattin Ok aldı. Sitemkar bir konuşma yapan Ok, bu güne kadar delegelere ulaşılmadığını ve bir iş yapılırken delegelere sorulmadığını ifade etti. MHP Merkez İlçe Taşkilatının görevini yapamadığını belirten Ok, “Benim teşkiletım nerede? Davamız ümitli bir dava değil ama ümitsiz de değil.” diyerek sözlerini tamaladı.

Soğuk rüzgarların estiği Kongrede Daha önce MHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan ve sonra adaylıktan çekilen Murat Herem söz aldı. parti içinde gelinen noktanın Alpaslan Türkeş'in dönemine yakışmadığını ifade eden Herem Parti içinde büyük bildikleri kişilerin kendileri üzerine oyunlar oynadığını söyledi

Kongrede gerginliğe son veren konuşmayı ise İl Başkanı Kenan Ilgaz yaptı. “Gün kavga, darılma günü değildir.” diye söze başlayan MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, davalarının dargınlıkla değil, el birliğiyle yükseleceğini ve hedeflerine ulaşacaklarına ifade etti. Merkez İlçe Başkanı seçilecek olan kişinin herkezi kucakalaması gerektiğini söyleyen Ilgaz, “Halkımızın içinde bulunduğu kriz döneminde onların yanında yer alacak bir yönetim istiyoruz.” diyerek uyarılarda bulundu.


Kongreye başkanlık yapan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, kongre hazırlıklarının sıkıntılı geçtiğini gözlemlediğini ifade etti. Birçok kurultay ve kongre yaptığını belirten Özensoy, eski kongrelerin bir düğün havasında geçtiğini vurguladı. Siyaset yapmanın uzun soluklu bir iş olduğunu söyleyen Özensoy, “Bu işe girerken siyasetin uzun bir maraton olduğunu bilmek gerekir. Aday olurken o koltuklardan Bir şey almak için değil, bir şey vermek için aday olun.” ifadelerine yer verdi.


Tek liste ile gidilen kongrede 125 üye oy kullandı. 8 geçersiz oyun olduğu seçimde 117 Üyenin oyunu alan başkan adayı Av. Taner Çakır, MHP'nin yeni merkez ilçe başkanı oldu. Çakır MHP'yi daha güçlü hale getirecek bir yönetim oluşturduklarını belirterek, partimiz için geceli gündüzlü çalışacağız dedi.


Mhp'nin yeni Merkez ilçe teşkilatı ise şu isimlerden oluştu.
Taner Çetinkaya, Emel Kaya, Halil Uzun, Güven Arslan, İbrahim Gül, Mustafa Saldık, Özgür Sivrikaya, Kenan Tanrıver, Özlen Duman, Mehmet Danışmaz, Murat Baki Yılmaz,Sezai Mercan, Zafer Demircioğlu,Osman Seyis, Uğur Acar, Evren Eser, Hüseyin Yıldız,